Утре Реформаторският блок ще предложи министри

14800
Утре Реформаторският блок ще предложи министри
Снимка: БГНЕС

Утре ще има конкретни предложения от Реформаторския блок за участници в Министерски съвет. Това каза пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев на излизане от стаята на ПП ГЕРБ в Народното събрание, предаде „Фокус“.

„Технически е разговорът ни. В работен режим сме всички. Не е трудно да кажем колко министерски постове искаме, никога не сме искали такива до момента“, заяви Кънев. По думите му, въпросът за мнозинството и политическата програма са много по-важни.

На гол тумбак, чифте пищови: Патриотите готови да правят правителство

Ако другите две политическо формации не успеят да направят правителство потвърдихме нашето намерение да вземем третия мандат и да пред...

„Допуснахме грешка да обсъждаме имената преди програмата. Сега няма да я допуснем втори път. В момента колегите правят финални, напълно редакционни бележки по програмната декларация. Вчера след 7-часовата работа те са свършили страхотна работа“, каза още Радан Кънев.

"Коалиционно споразумение ще има след като уточним мнозинството, програмата и имената. Никога не съм делил партиите в блока на основни и неосновни", допълни Кънев.

„Винаги съм разглеждал „Реформаторския блок“ като единна политическа сила. Има представители на отговорно политическо ниво на политическите партии в това, което ще предложим. Не обичам нито когато от една страна към друга се поставят срокове, нито когато хората се обвързват взаимно с някакви фатални срокове все едно светът ще свърши, ако нещо не се случи във вторник“, заяви Кънев. По думите му фатални са само сроковете по Конституция. „Всички искаме да работим по-бързо и всички искаме България да има мнозинство и правителство“, допълни Кънев.

„Много често пускам музика във „Фейсбук“ и тя обикновено е хевиметъл. Настроението на човек винаги определя музиката, която слуша. Днес може би няма да стигнем до музика“, пошегува се Радан Кънев във връзка с вчерашен негов пост на песен на AC/DC в социалната мрежа.

Реформаторите мислят дали да участват в управлението

Реформаторският блок провежда вътрешно заседание в Народното събрание. На него присъства цялата им парламентарна група. Очаква се дясн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика