В. Симеонов: Орхан Исмаилов е заплаха за нац. сигурност

28381
В. Симеонов: Орхан Исмаилов е заплаха за нац. сигурност
Снимка: БГНЕС

Никога не сме поставяли въпроса за отстраняване на дадено лице заради неговото име и произход (турско име). Това заяви председателят на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод казуса "Орхан Исмаилов".

Заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов дължи шеметната си кариера на ДПС. Той е заплаха за националната сигурност, като имаме притеснения, че може да изнася информация за турското разузнаване, коментира още съпредседателят на ПФ в ефира на БНТ. Изказването му идва в деня, в която ще разговаря с военния министър Николай Ненчев по проблема.

Не Орхан Исмаилов е проблемът на ПФ с ГЕРБ?

И депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев не успя да обясни с думи прости какво формацията има против номинирания за заместник-мини...

В допълнение спорният заместник- министър беше обвинен в изнасяне на информация. Негов дипломен ръководител бил премиерът на правителството на Турция в момента Ахмет Давутоглу. Борим се за защита на националната сигурност, категоричен беше съпредседателят на ПФ.

Симеонов нарече политическата кариера на младия заместник-министър "шеметна". В допълнение той беше категоричен, че Исмаилов не може да е експерт, особено при положение, че е завършил Академията на МВР в Симеоново за 4, вместо за 5 години.

За момента никой от ГЕРБ официално - нито писмено, нито устно, е заяви позицията си по казуса на обединението. В тази връзка лидерът на НФСБ заяви, че позицията за подкрепа или отказ на такава на кабинета ще бъде взето от съвета на коалицията "Патриотичен фронт", в която членува и ВМРО. Решението щяло да бъде взето след като премиерът даде официалната си позиция по казуса.

Миналият четвъртък ПФ даде до една седмица срок, за да реши по отношение на казуса около назначение на зам.-министъра на отбраната. 

Ненчев: Нямам никакви основания да искам оставката на Исмаилов

Искам да разбера какви са основните аргументи да се поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Няма основание ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика