ВКС ще си даде два месеца да мисли дали да оневини Цветанов

12423
ВКС ще си даде два месеца да мисли дали да оневини Цветанов
Снимка: БГНЕС

Върховния касационен съд взе решение да се прозинесе по делото за длъжностно присвояване срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в срок до два месеца. Това стана ясно, след като състав на ВКС разгледа казуса, съобщава Topnovini.bg.

Делото е образувано след протест на Софийска апелативна прокуратура срещу въззивно решение на Софийски апелативен съд, с което е потвърдена присъда на Софийски градски съд. Цветанов е обвинен за длъжностно присвояване на сумaта от 50 569 лв. в полза на Орлин Тодоров, бивш шеф на ГДБОП - Велико Търново.

Операция "Оцеляването на Цветан Цветанов"

Ще се превърне ли Цветан Цветанов в първата голяма жертва, която отдавна компроментираната политическа класа, свързвана от всеки българ...

Според обвинението настоящият председател на ПГ на ГЕРБ е допуснал Тодоров да напусне МВР с всички полагащи му се обезщетения, докато срещу него тече разследване, като му е заплатено дори за престоя в ареста.

До момента Цветанов има две оправдателни присъди по делото. Именно заради това прокуратурата поиска отмяна на въззивното решение на Софийски апелативен съд и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд.

Припомняме, че това не е първото дело срещу народния представител от ГЕРБ. Очакваше се на 17 май ВКС да се произнесе дали Цветанов отива окончателно зад решетките за това, че шест пъти е отказал да разпише позволено от съдия разпореждане за прилагане на специални разузнавателни средства - отново срещу Орлин Тодоров.

На първите две инстанции Цветанов вече е с осъдителна присъда от 4 години. Едномесечният срок обаче, в който ВКС обикновено се произнася, е препоръчителен, а не задължителен, и финално решение още няма.

Заради Цветан Цветанов България пак плаща обезщетение

Заради непремерено изказване на Цветан Цветанов, България отново ще плаща, макар и малко. Става въпрос за решение на Европейския съд за...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика