ВМРО иска 30% съкращаване на чиновниците

3615
ВМРО иска 30% съкращаване на чиновниците
Снимка: БГНЕС

В България продължават хора да се назначават по партиен признак, а не по това дали даден чиновник има необходимите качества, професионални и морални.

Това казва пред "Стандарт" лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов.

В три областни администрации намаляват броя на служителите

Правителството одобри промени в Устройствения правилник на областните администрации. Намалява се числеността на областните администрац...

"Първо, чиновничеството в България е страшно много, взима неособени високи заплати и това го подтиква към корупция. Българската администрация, не говоря за всички, но преимуществено е мудна, неефективна и корумпирана. Това измъчва отделния български гражданин и убива частната инициатива както при усвояването на европейските средства, така и при най-елементарните услуги. Този проблем трябва да бъде решен много кардинално с минимум 30% орязване на администрацията и много ясни правила, при които да работи тя", коментира Каракачанов.

"Освен това в парламента сме внесли предложение да се въведе принципът на мълчаливото съгласие. В момента действа принципът на мълчаливия отказ на администрацията, който позволява чиновниците да размотават хората, за да получат някакъв бакшиш. Ако се въведе мълчаливото съгласие, те ще забравят да искат рушвети, когато ги притискат сроковете и необходимостта от аргументиран отказ. Ако искаме да развиваме икономиката у нас, две неща са крайно необходими - работеща и некорумпирана администрация и демографски потенциал - работна ръка или качествени специалисти. Само по този начин можем да привлечем инвестиции извън еврофондовете", допълва той.

ПФ постави условия за подкрепа на правителството. Част от тях вече са изпълнени. Сред тях са изграждането на защитно съоръжение на границата и привличане на армията за охрана на браздата. Под особено наблюдение остава дейността на кабинета по отношение на битовата престъпност.

"С вътрешния министър г-жа Бъчварова имахме доста различия като виждане и подход, но смятам, че сега нещата са доста подобрени. Дори професионалното ръководство на МВР е съгласно с много от нещата, които предлагаме", коментира Красимир Каракачанов.

Община Габрово на трето място в класацията за най-прозрачна администрация

На тържествена церемония за седма поредна година Фондация за прозрачни регламенти връчи своите призове за прозрачност и партньорство в ...

Другата тема, която остава нерешена, е демографската катастрофа, отбеляза той.

Вече 10 години ВМРО води и борба с монополите. И по тази тема правителството още нищо не е направило, но ние ще бъдем крайно настоятелни, критикува Каракачанов.

Минимум в сто общини ВМРО ще има кандидати за кметове. Те вече са номинирани от местните структури на партията.

Навсякъде сме предложили тези кандидатури да станат общи за целия Патриотичен фронт. На някои места има одобрение от колегите, на други - още мислят. Освен с НФСБ работим и с другите партньори от коалицията - партия "Защита, "БГ патриот", "За честта на пагона", каза Каракачанов. Разговори са водени и с партии от Реформаторския блок.

Премахват излишни административни процедури за бенефициентите по европроекти

Правителството прие промени в Методологията за определяне на финансови корекции във връзка с нарушения, установени при възлагането и ...

Каракачанов очаква добри резултати във Велико Търново, Русе, Благоевградска област, Враца и в голяма част от областните градове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика