ВСС бесен на Радан Кънев

17474
ВСС бесен на Радан Кънев
Снимка: БГНЕС

Висшият съдебен съвет се противопоставя на направените внушения и коментари от Радан Кънев /Демократи за силна България/ в предаването "Панорама" с водещ Бойко Василев, излъчено на 17.10.2014г. по БНТ1. Това се казва в декларация на ВСС.

Според коментарите на Кънев, за да се постигне основната цел на съдебната реформа, законност и върховенство на закона, трябва "да бъде изкъртено мафиотското влияние от Висшия съдебен съвет и Прокуратурата в Република България".

Подобни безотговорни нападки и обвинения поставят под съмнение не само независимостта, но и легитимността на съдебната власт, чийто висш ръководен орган е Висшия съдебен съвет, заявяват от ВСС.

Обвинявайки Висшия съдебен съвет и Прокуратурата на Република България, като част от съдебната система, в "мафиотско влияние", Радан Кънев на практика се заявява, че България не е демократична и правова държава, която се управлява според Конституцията и законите на страната.

Недопустимо е представител на политическа партия, която ще участва в работата на Народното събрание и ще определя основните политики в дейността на държавата през следващия парламентарен мандат, да отправя подобни коментари и обвинения.

Висшият съдебен съвет е легитимно избран орган, който работи и ще продължава да работи за реална съдебна реформа и отстояване върховенството на закон, заявяват още от ВСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика