Валери Димитров успокоява за пенсионната реформа

19949
Валери Димитров успокоява за пенсионната реформа
Снимка: БГНЕС

Хората трябва да знаят, че ако си преместят парите в НОИ, ще има по-нисък риск, но и по-ниска пенсия. Иначе ще има по-висок риск, но и по-висока пенсия. Това каза бившият председател на Сметната палата проф. Валери Димитров.

Хубавото е, че този избор - за родените след 31 декември, 1959 година, не е обвързан със срок. Това не е национализация - не става без съгласието на хората, подчерта пред "Лице в лице" Димитров.

Настървение на мнения

Предлаганите реформи в пенсионната система логично изправиха обществото на нокти. Цяла седмица видни и не толкова видни експерти се из...

На въпрос ако има масово прехвърляне от частните пенсионни фондове към НОИ, финансистът отговори, че едва ли ще има паника и изтегляне на пари. С една добра информационна кампания по въпроса ще се предотврати бързо и лошо решение. Да, трябва по-сериозно да се мисли и да има дебат поне няколко месеца по пенсионната реформа, съгласи се Димитров.

Валери Димитров коментира и думи на наследника си начело на Сметната палата Лидия Руменова. Не би трябвало тя да твърди, че съм изпълнявал задачи от Цветан Цветанов като шеф на МВР. Цветанов поиска нещо, разрешено му от закона - да бъде проверена сделката със Siemens (бел. ред. - за издаването на нови лични карти), тъй като според него с нея той пести пари за МВР. Сметната палата е задължена по закон да го направи, но май г-жа Руменова не знае, смята Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com