Валери Симеонов: Ако ДПС влезе в управлението, трябва ли да сме обидени?

35634
Валери Симеонов: Ако ДПС влезе в управлението, трябва ли да сме обидени?
Снимка: БГНЕС

Не сме коментирали други партии в тяхно отсъствие. Говорихме само за съгласуване на програмите на ГЕРБ и нашата, но за нашата не остана време – ще бъдат проведени още разговори и за нашите приоритети, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

На въпрос какво ще стане с приоритета на НФСБ да се строят ромски лагери подобно на индианските резервати в САЩ, Симеонов отговори, че това е тенденциозно питане. Трябва да се види, че ние искаме да се премахнат незаконните постройки на ромите. Къде отидоха хората в Мизия, когато водата им събори къщите? Защо трябва да се строят блокове специално за ромите, попита лидерът на НФСБ. В нашата програма няма точка циганите да нямат право на сексуален контакт – това е някаква измислица на соросоидчета. Така Симеонов коментира изявление на Константин Гаров отпреди време пред агенция КРОСС.

Проф. Георги Близнашки: Протестите не са моето амплоа, правителство ще има

Опитвам се да остана себе си, защото протестите не са моето амплоа. Излязох на улицата, за да дадем отпор на родната олигархия, защото ...

Вчера постигнахме доста добър резултат – съгласие по 14 точки, редакция на 9 от тях. Рано е обаче да се говори за коалиция, категоричен беше Симеонов пред Нова телевизия. Ние имаме избор – или да сме опозиция и да си вдигнем резултата на следващите избори, независимо кога, или да опитаме да направим нещо, да има програма и приоритети, около които да се обединят всички партии в парламента, каза националистът.

Включихме се в преговорите с ГЕРБ, защото разбрахме, че това са важни разговори. Затова отидохме ние с г-н Каракачанов, а не да пращаме пощенски гълъби. Видяхме и, че Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова фактически правят политиката на ГЕРБ. Добронамерени сме и ще участваме във всички преговори, на които ни поканят, каза лидерът на НФСБ.

За нас не е съдбоносният въпрос кой ще влезе в правителството – въпросът е каква програма ще изпълнява кабинетът. Не е съдбоносно и евентуално участие на „България без цензура” – живи и здрави, ако програмата се изпълнява. Сега се разбрахме да се подпише програма за управление, а вече коалиционно споразумение е отделна тема, подчерта Симеонов. Мандатът е на ГЕРБ – ГЕРБ си прави правителство и ако има нужда от експерти, ние сме готови да ги дадем и да подкрепим политически правителството. Не се натискаме обаче за постове и министерство, каза Симеонов. На въпрос и ако ДПС се подпише под програмата, Симеонов отговори – трябва ли да се правим на обидени? Ние сме със 7%, ГЕРБ е с 34% - на какво основание да искаме кой да участва или не във властта, добави той.

Подкрепата на една програма не означава, че някоя партия ще участва във властта, замаза нещата Симеонов. Няма никакво значение кои са човечетата, които ще изпълняват една управленска програма, по която да върви България не за четири, а за следващите 44 години.

ГЕРБ постигна съгласие с "Патриотичния фронт", но при определени условия

Въпреки първоначалните разминавания, успяхме да постигнем съгласие по всички точки в нашите позиции. Това заяви Румяна Бъчварова, която...

Когато „Атака” подкрепи ГЕРБ преди години, вие казахте, че тогава Волен Сидеров даде подкрепа „за пари под масата на мутренското правителство” – на този въпрос Симеонов отговори: „А вие виждате ли промяна в поведението на ГЕРБ? Има една поговорка – един бит е по-добър от десет небити. ГЕРБ вече не прави правителство без да пита никого. Партиите се променят”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика