Валери Симеонов: Не е наш проблемът къде ще живеят ромите като им бутнат къщата

10258
Валери Симеонов: Не е наш проблемът къде ще живеят ромите като им бутнат къщата
Снимка: БГНЕС

"До петък ще дадем пресконференция, на която ще разберете какво решение сме взели. Днес ще искаме среща с Бойко Борисов, защото в ГЕРБ решенията не се взимат без да минат през главата", обяви пред БНТ лидерът на ПФ Валери Симеонов.

Според него бутането на къщите в Гърмен решава доверието на българските граждани в управлението. Бутането започна - това беше първата от седемте точки в ултиматума ни. ДПС продължава да участва във властта и една от основните цели на нашата коалиция е да ги извадим от там. Проблемът в Гърмен се дължи на управлението на тази антиконституционна партия", добави още Симеонов.

Камен Костадинов: Кризата с ромите е шизофренна

"Очевидно е, че най-вероятно след ултиматума от Патриотичен фронт очакваме, от аванс мога да кажа: "Да, ние оставаме във властта, защот...

На въпрос дали това, че хора ще останат без покрив ще реши проблемите в държавата Симеонов се обърна към водещия с думите: "Не ми говорете като цигански тартор - оставете ни, много сме бедни. Не е наш проблемът, къде ще живеят като им бутнат къщата. Това, че са етническо малцинство не им дава само права", разясни гледната си точка Симеонов. 

"Циганите трябва да се научат да спазват закона. Трябва да престанем да говорим за тях, че са бедни и затова не си плащат сметките и данъците. В България има много бедни хора. Пенсионерите си плащат сметките и едвам им остават пари за лекарства и кисело мляко. Незаконните постройки в Гърмен трябва да бъдат сринати и така ще стане. Чувам, че Ахмед Башев се готви отново да става кмет на община Гърмен. Той обаче няма да може да узакони тези постройки", категоричен беше Валери Симеонов.

"Битовата престъпност може да стане причина за разпалването на етническа война. Ние не искаме това да се случва. От това ще има полза единствено ДПС. Имаме уверението на МВР, че ще се справят с този проблем. Засега мисля, че управляващите не се справят с този проблем. Най-важното е да се свърши работа", допълни още той.

"Дори и да оттеглим подкрепата си за кабинета, ГЕРБ ще си намерят друга. Ние сме само 18 души. Не са верни твърденията, че играем политически игри и искаме дестабилизация. Ако страната се дестабилизира, няма да сме виновни ние. Виновни ще са управляващите", обясни съпредседателят на ПФ.

Дончева иска задължителен образователен ценз за гласуване

Ние сме създали този прецедент от едно повече от 15 години, ако нещо ни притеснява днес може да го променим. Но да ги обвиняваме хората...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика