Валери Симеонов не иска нови пунктове за бежанци

3719
Валери Симеонов не иска нови пунктове за бежанци
Снимка: БГНЕС

Против сме откриването на нови пунктове за бежанци, защото те се изграждат с пари на българските данъкоплатци. Това каза в ефира на Радио "Фокус" – Бургас един от лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов. Той коментира изказването на министър Румяна Бъчварова на парламентарния контрол в петък (4 септември), че 6 нови центрове за регистрация на бежанци ще бъдат открити у нас.

"Не съм наясно, няма информация и скоро няма да има, какви са тези 6 пункта. Това може да представлява и 6 преместваеми обекта, 6 павилиона, които минават и се регистрират. Защото те не минават през един пункт, има няколко вече. Не знам дали не става въпрос за места за настаняване”, каза Симеонов.

Огромен процент имигранти у нас получават бежански статут

Над 17 000 нелегални имигранти са задържани в България от началото на годината, като 12 800 имат бежански статут. Това заяви Красимир Ц...

Според него би трябвало по най-бързия начин да се разрешава въпросът с имигрантите, като им бъде дадено направление. По неговите думи така правят и останалите държави като Македония, Гърция и Унгария. „Не съм чул някой бежанец да иска да остане в България. Повечето искат да ходят някъде другаде. За държавата е по-добре да няма забавяне и задържане на такива на територията на нашата страна, защото това е свързано с разноски за издръжката им”, допълни Симеонов. По думи му, в момента България се слави като държава, която не е особено толерантна към бежанците. Това е и причината те да предпочитат да не минават през българската граница. Според Симеонов това е добре за нашия национален интерес.

Председателят на ПГ на „Патриотичен фронт” е категоричен, че у нас има криза с бежанците. Той уточни, че тя е най-малката, в сравнение с всички европейски държави.

Всъщност според Симеонов затягането на охраната по границите ще помогне и за овладяване на контрабандата. Освен това добра мярка е внезапната проверка на производители на цигари. И, разбира се, съвестната работа на МВР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика