Велизар Енчев: Македония е една политическа лудница

8863
Велизар Енчев: Македония е една политическа лудница
Снимка: БГНЕС

Де да беше вярно, но не е, защото България се отказа да защитава своите интереси в Македония. Така коментира през bTV независимият депутат Велизар Енчев спекулациите, че България има апетити и ще си подели Македония с Албания.

"Това е една политическа лудница, Македония е една изкуствена държава, която един ден ще се разпадне заради албанския фактор. Никакво членство в ЕС, докато Македония не признае своята българска история. Ако допуснем Македония да влезе в НАТО с този див македонизъм, тя е ще ни бъде изключително опасен противник", коментира още Енчев.

Вълненията в Македония като резултат на енергийната война между Изтока и Запада

Кървавата конфронтация, на която станахме свидетели по-рано този месец, между македонската полиция и албанските мюсюлмани, отприщиха м...

Според него "най-голямата глупост е, че сме обявили, че пращаме войска на българо-македонската граница. Войска трябва да се прати на българо-турската граница, още повече, че доизграждането на стената е един от поредните провали на кабинета."

Според политическия анализатор Борислав Чуков България не бива да се меси, защото ще настрои половината македонски народ срещу себе си. Чуков е на мнение, че трябва да имаме търпение и да търсим компромис , консенсус  и диалог.

Припомняме, че на 20 май руският външен министър Сергей Лавров заяви: "Сега се повдига темата, че Македония трябва да се федерализира и дори се изрази идея за териториално делене, като се дадат земи на Албания и България

Външният ни министър Даниел Митов определи думите на Лавров за крайно безотговорни. Опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими. Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени. България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение, казва Митов в официално обръщение.

Страхове в Скопие: България иска да анексира Македония!

Решението на София да прати войски по границата с Македония повдига тревожни въпроси за истинските й намерения, пише скопският сайт &bd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com