Вигенин: БСП е в сложен период, но няма да се разпаднем

7789
Вигенин: БСП е в сложен период, но няма да се разпаднем
Снимка: БГНЕС

БСП преминава през сложен период, но не трябва да очаквате, че ще се разпаднем. Това заяви пред bTV депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин. По думите му в партията в момента много повече хора влизат, отколкото излизат. 

"Всеки човек е ценен и въпреки че Страхил Ангелов е един от хората, които най-много са говорили срещу мен и то неверни неща, не се радвам, че той е напуснал”, заяви Вигенин по повод напускането на бившия депутат и думите му, че други десетки членове са се отказали от левицата. 

Преодолял вътрешната конкуренция, Вигенин заразмахва пръст

В гостуване в ефира на bTV, което по много критерии приличаше на филм със зомбита или на пародия на филм със зомбита, водачът на листат...

По думите на Вигенин БСП е партия, която толерира изразяването на мнение. Проблемът обаче идва, когато дискусията се превърне в междуличностни нападки. „Имам чувството, че се вкарахме в сценария на „Шотландски боец”, когато накрая трябва да остане само един”, каза той и допълни, че България има нужда от силна лява партия. 

„В момента избистряме посоката на нашето развитие, но тръгнем ли да се атакуваме на личностна посока, това е път за никъде”, посочи социалистът. Според него не трябва да се правят илюзии, че само БСП има проблем със загубата на доверие, а това важи за всички партии и институции. 

Вигенин смята, че е мантра, че БСП няма идеи и не е силна опозиция. „Ако се погледна нашата дейност в парламента, ще се види, че ние сме единствената реална опозиция. Много по-лесно е да се хвърли теза, че сме слаба опозиция”, заяви той, но добави, че с 39 мандата не може как БСП да е мощна опозиция. 

Според депутата, избран от благоевградския регион, проблемът в Гърмен е социален. „Беше направен сериозен опит да бъде направен етнически конфликт заради наближаващите избори”, посочи той, като обясни, че вместо да се върви към свалянето на напрежението, обратно се е направил опит то да бъде поддържано. 

Позитано натрапи Вигенин на БСП-Благоевград

Листата на БСП в Благоевград е готова и в нея водач е Кристиан Вигенин. Това заяви Драгомир Стойнев след заседание на Националния съвет...

„Много от хората от Гърмен подчертаха пред мен, че не са по принцип срещу ромите”, коментира той. „И общината, и държавата трябва да гарантират, че правилата важат за всички и трябва да се спазват”, подчерта още Кристиан Вигенин.

Пред Actualno.com през април евродепутатът от групата на социалистите и демократите Момчил Неков, избран от листата на БСП, коментира, че има спад в БСП, а не разпадане. По думите му на местните избори много ще зависи от самите кандидати, които ще изнесат голямата тежест. 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика