Вижте приоритетите на ГЕРБ, Реформаторите и БСП за есента

3279
Вижте приоритетите на ГЕРБ, Реформаторите и БСП за есента
Снимка: БГНЕС

Има важни закони и реформи, които трябва да минат - конституционната реформа, Законът за корупцията, който ще мине утре (3 септмеври) на първо четене, обясни депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева пред Нова телевизия.

Приоритет за нас е явното гласуване във Висшия съдебен съвет (ВСС), което да влезе в реформата. Надявам се да успеем да го вкараме и да мине в зала с подкрепата на всички колеги, заяви Настимир Ананиев от Реформаторския блок. Той добави, че трябва да се търси съгласието на всички политически партии. Днес (2 септември) обсъждаме образованието, здравеопазването, ще се гледа и бюджетът, защото краят на годината идва, припомни Ананиев.

Радан Кънев откри недоразумения в общуването с ГЕРБ

За пултовете на ГЕРБ не мога да отговоря, а за поведението на Реформаторския блок – подкрепих веднага позицията, дори да бях в СА...

Корнелия Нинова от БСП подчерта, че за червените важна е темата за бюджета. Там щяло да има предложение да се свали ДДС за детските стоки до 5%. Отделно да се връщат внесеният данък общ доход на най-бедните. По този въпрос обаче още не е изяснено кои всъщност ще се определят за най-бедни. Против сме съдебната реформа в този вид, но ще внесем предложения за по-бърз съдебен процес – по ГПК, по НПК. Предложенията ще се внесат между първо и второ четене, поясни Нинова.

За финал Цвета Караянчева също увери, че „пултовете на ГЕРБ” били оправени. Настимир Ананиев каза, че общественото очакване е Делян Пеевски да се оттегли, но това няма как да се отрази на законодателната дейност на парламента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика