Вл. Горанов: Димитър Радев е най-удачната кандидатура за управител на БНБ

13549
Вл. Горанов: Димитър Радев е най-удачната кандидатура за управител на БНБ
Снимка: БГНЕС

Скоро Искров ще има възможност да покаже дали това, което е заявявал, е готов да реализира. Това коментира пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов, който ще открие форум на страните, участващи в Международния валутен фонд (МВФ) и представители на Световната банка, на който България е домакин, съобщи агенция „Фокус”.

Горанов, добави, че кандидатурата на Димитър Радев, предложена от ГЕРБ, е най-удачна.

Пазете се! Има нови фалшиви банкноти от 2 лева

В Националния център за анализ към БНБ е регистриран нов тип неистински банкноти от 2 лева, емисия 2005 г., съобщават от Централната ба...

„Това е кандидатурата, която се вижда най-удачна на ГЕРБ и неслучайно запознахме останалите парламентарни групи с нея. Дали ще има други не мога да знам, тъй като всяка парламентарна група би могла да припознае някой за кандидат. Смятам това, което сме предложили, за изключително добър вариант. За съжаление, скамейката на подходящи за централни банкери не е дълга”, уточни Горанов. Според него Радев ще събере и достатъчно политическа подкрепа.

„Не смятам, че има по-подходящ”, посочи той. Попитан дали са закъснели с процедурата, финансовият министър подчерта, че да се намери подходяща кандидатура е по-важно, отколкото да се смени бързо управителя на БНБ, тъй като се избира за шест години. На въпрос дали ще има проблем с гръцките банки, Горанов заяви, че няма рискове за субсидиарите в България. „Това, което коментира МВФ е свързано с гръцката държава, а не с гръцките банки. Не е здравословно каквито и да е спекулации да се правят. Ние имаме достатъчно натрупан опит за справяване с проблеми в банковата система, така че не мисля, че би било тема или е тема и сме много далеч от сценарий в такава посока”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика