Влизането на Бат Сали като депутат взриви Кюстендил

28091
Влизането на Бат Сали като депутат взриви Кюстендил
Снимка: БГНЕС

Евентуалното разпределение на Александър Методиев, известен като Бат Сали, за депутат от Кюстендил предизвика остри реакции в целия регион, предаде БТА.

Движението за права и свободи в Кюстендил има най-ниския резултат в цялата страна - 1,4 процента. Ако прогнозата се сбъдне, според разпределението по метода на Хеър-Ниймайе на най-големия остатък Александър Методиев ще стане депутат от Кюстендил с 864 гласа.

Симеонов: Има над 150 000 купени гласа от ДПС

Не може да се говори за български политически елит. Защото, ако имаше такъв, нямаше да сме на това положение. Въпросът е дали политичес...

Кметът на Кюстендил Петър Паунов, коментира пред медии днес, че подобно разпределение е възмутително. "Това е подмяна на вот на български граждани в български град, в България. Над 62 хиляди души са дали вота си, по-малко от процент и половина е резултатът на ДПС. Това показва още веднъж, че трябва решителна промяна в законодателството и съобразяване с правата на всеки български гражданин", коментира Паунов.

В обръщение до медиите кметът на Дупница Методи Чимев заяви, че кани Александър Методиев на протест в защита на Джамията в Дупница, към която Мюфтийството има претенции за собственост.

Той допълни, че няма да изпрати нито една покана за събитие "на въпросното лице, ако то бъде официално обявено за народен представител от Кюстендилска област".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика