Все още никоя партия не иска да агитира за е-гласуване

3217
Все още никоя партия не иска да агитира за е-гласуване
Снимка: БГНЕС

Започна регистрацията за участие в кампанията за референдума. На 25 октомври гражданите трябва да кажат да или не на електронното гласуване, информира bTV.

Всяка партия, коалиция и инициативен комитет може да се включи в кампанията по референдума. И да избере - за или против електронния вот е. Партиите, които до момента са се регистрирали за местния вот, могат да ползват тази регистрация и да не си правят отделна за референдума.

Хвърли мишка по мишките - протест срещу липсата на електронно гласуване

И днес предстои пореден протест – отново организиран от „Ранобудните студенти”, като той ще започне от 12:00 часа на ...

Останалите? „2500 е броят на подписите за онези партии и коалиции, които ще участват само в кампанията за референдума и няма да участват в местните избори”, уточни говорителят на ЦИК Камелия Нейкова.

Засега още никой не е пожела да се регистрира за референдума. От днес обаче има създаден инициативен комитет срещу него.

„Електронното гласуване не гарантира тайната на вота. няма технически и правни гаранции срещу пробиването на системата. и ще улесни купения манипулиран вот”, смята Ангел Гаджев от ИК "Гражданско общество срещу електронното гласуване".

За да се зачетат резултатите от референдума на него трябва да гласуват поне толкова граждани, колкото на последния парламентарен вот, тоест - над 3 500 585 души. А над 50% от тях трябва да отговорят с „да”.

Готови ли са ромите за електронно гласуване?

Може би още не сме готови за електронното гласуване, смятат представителите на ромския етнос във властта Александър Методиев и Илия И...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика