Всички политически лидери играят по свирката на Доган, каза Осман Октай

58028
Всички политически лидери играят по свирката на Доган, каза Осман Октай

Ахмед Доган все още определя какво се случва в политическия живот на България. Тази теза застъпи бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай.

Според него много показателен в подкрепа на тази теза е случаят с Делян Пеевски и популярният въпрос "Кой предложи Пеевски". Октай направи кратка ретроспекция на поведението на лидерите на най-големите политически партии у нас преди и след решението на Конституционния съд по казуса "Пеевски".

„В понеделник Станишев каза, че Делян Пеевски за шеф на ДАНС е предложение на ДПС. В сряда Лютви Местан размаха пръст, че това не е вярно и че той трябва да си мери приказките”, обясни Октай в сутрешния блок на bTV, позовавайки се на собствените си отношения с лидера на ДПС и начина му на комуникация. „След неговото предупреждение към коалиционния партньор видяхте как Станишев сви платната и влезе в тона на сараите”, категоричен беше Октай. Виждате, че Борисов вчера не смееше да коментира какво стана в Конституционния съд, сякаш много политици се страхуват да коментират казуса с Пеевски – значи, че и те са зависими от съответните кръгове, добави той.

Бившият зам. председател на ДПС коментира, че Делян Пеевски е действително поставено лице на съответни кръгове с влияние. „Случаят Пеевски доби обществена значимост, защото даде сигнал за задкулисието и начина на взимане на решенията на институциите в страната. Днес въпросът не е „Кой назначи Пеевски”, а „Кой управлява страната”. Октай посочи, че в ДПС вече няма мнения, а има мнения на един човек, който се води почетен председател, но всички се страхуват от неговата дума. Затова не могат да сложат на масата името на кой го е назначил, посочи той с намек към Ахмед Доган, който в момента заема позицията на почетен председател на партията.

Осман Октай посочи, че поставени лица има във финансите, в политиката, има и финансови кръгове. „Тройната коалиция преди време си имаше банка - Росексимбанк банк на Емил Кюлев и сега си имат банка - КТБ”, заяви той, уточнявайки, че това е ярък пример как с държавни пари се контролират медии и политици. По думите му трябва да се обърне внимание на това кои политици имат кредитни карти от КТБ. Според неговите думи Волен Сидеров имал такава за 40 хил. лв., която се захранва от банката в края на месеца.

Октай очаква да има избори две в едно заедно с европейския вот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика