Втори сме по омраза към управляващите

18084
Втори сме по омраза към управляващите
Снимка: БГНЕС

България е втората страна в класацията на 12-те страни, които най-силно мразят правителствата си, съобщава белгийският вестник Le Vif, като се позовава на последния доклад на „Галъп" - „Global States of Mind 2014".

В проучването институцията се опитва да установи какво мислят гражданите за властта. За целта социологическата агенция е използвала различни база данни от 2013 година и така е направила класация на 12-те най-мразени правителства.

Първа е Босна и Херцеговина, в която едва 8% от населението одобрява управниците си, а 91% от жителите на страната смятат, че корупцията е дълбоко вкоренена във властта. България се нарежда на второ място с 13% одобрение за правителството. В същото време, 79% от българите смятат, че властите са корумпирани. (Няма информация за мнението на останалите 8% от населението - б.р.).

Третата страна с ниско одобрение към властта е Гърция с 14% положително мнение за правителството. През 2013 година 91% от гърците са смятали, че корупцията в страната е силно разпространена, пише btvnews.

В класацията за омразата към властта следват Чехия, Молдова, Пакистан, Перу, Румъния, Коста Рика, Ямайка, Португалия и Испания.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика