Вучков: ДАНС не може да продължи да съществува в този вид

17271
Вучков: ДАНС не може да продължи да съществува в този вид
Снимка: БГНЕС

И прокуратурата е на мнение, че към този момент няма защо да бъде образувано досъдебно производство по казуса с изчезналия Петко Сертов. До това заключение са стигнали вчера участвалите в срещата при главния прокурор Сотир Цацаров, информира министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Няма развитие по казуса, информира БТА. 

Изчезването на Сертов - част от план на Русия за дестабилизация на България?

Петко Сертов беше двигател на частен проект, с който трябваше да се направи реформа в ДАНС, за да има ефективна борба с мафията и коруп...

Повече от два часа в парламента експерти, част от ръководството на МВР и това на вътрешната парламентарна комисия дискутираха предлаганите промени в Закона за МВР.

ДАНС не може да продължава да съществува в този вид, като в нея са концентрирани толкова правомощия, посочи Вучков. Една от промените е бившата ГДБОП да се върне в МВР. Следващата година Вучков поиска да има промени в законите за службите.

С промените в закона за МВР се предвижда конкурсно начало и при израстване в система. Както и възстановяване на Националната полиция, която беше разделена на Криминална и Охранителна. Така щяла да се намали администрацията, а в регионалните дирекции нямало да получават различни заповеди.

Звеното за подслушвания и проследявания в ДАНС да се запази, но при гаранция, че няма да се допускат злоупотреби, поиска вътрешният министър. Бившият началник на НСБОП Румен Миланов смята, че СРС-тата трябва да бъдат разделени - по наказателни дела и с цел опазване на националната сигурност.

Петко Сертов работел по Стратегия за преструктуриране на българската енергетика

Да, Петко Сертов беше в офиса в деня на изчезването си – петък, 5 декември. Това потвърди шефът на мултинационалната енергийна ко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика