Вучков: До края на годината оборудваме патрулките с GPS-си

14513
Вучков: До края на годината оборудваме патрулките с GPS-си
Снимка: БГНЕС

Не може да се отрече, че при управлението на Цветанов много често полицейски акции се превръщаха в медийни шумотевици. Това беше контрапродуктивно, заяви пред Нова телевизия министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Той обеща от тук нататък да не се слагат наименования на полицейски операции. Искам да се работи само с прокуратурата упорито, не кампанийно, заяви той. Според него бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал много силно присъствие в МВР. Не искам да съм сянката на никого, каза Вучков относно слуховете, че той ще е сянката на Цветанов. Критиките към Цветан Цветанов бяха за полицейщина и подслушване, посочи Вучков. Той отказа да коментира тези критики. За подслушването има няколко дела, като свършат, тогава можем да говорим, каза той.

За скандалното клипче в интернет, което показва как пътен полицай взема подкуп, Вучков каза, че на него никой досега не му е искал подкуп на пътя. "За борбата с корупцията от МВР ще бъдат взети мерки и те са: нито за момент униформеният полицай да не остава насаме с водача на автомобила без заснемаща камара. В процес сме да купим няколкостотин GPS-си, които до края на годината ще монтираме във всички патрули", посочи Вучков. Когато пътен полицай спира водач на автомобил, върху патрулния автомобил ще има камера и полицаят, който говори с водача, ще трябва да влиза в обхвата на камерата, обясни по-подробно той. Докато се поставят тези устройства, контролът ще продължи да се извършва, както преди това, каза Веселин Вучков.

За битовата престъпност по селата в страната ни вътрешният министър заяви, че не може да обещае толкова голямо полицейско присъствие по селата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика