Вучков още не си е внесъл оставката в парламента

10282
Вучков още не си е внесъл оставката в парламента
Снимка: БГНЕС

Внесена оставка на Веселин Вучков в деловодството на Народното събрание все още няма. Все пак настроения по темата има - „Патриотичният фронт” и АБВ ще гласуват в подкрепа на оставката на Вучков – с мотива, че след като той не иска да е вътрешен министър, не следва да бъде.

По отношение на ГЕРБ изглежда също ще има съгласие, въпреки поведението на Цветан Цветанов, който подкрепя Вучков и има подозрение, че има вътрешни противоборства в самата партия.

Бъчварова се оплете: Борисов не е казвал, че няма да смени Лазаров и Писанчев

Мисля, че е спекулативно да се твърди, че Веселин Вучков е хвърлил оставка, защото има договорка между ГЕРБ и ДПС да се пазят определен...

Голямата въпросителна е Реформаторският блок. Никой от основния коалиционен партньор на ГЕРБ не коментира темата, но като че ли недоволството от отказа на Бойко Борисов да смени шефовете на ДАНС, ДАТО и МВР не е толкова голямо, че да има гласуване против. Заместник-председателят на Народното събрание Иван Иванов коментира, че оставката е изненада. И повтори позицията на Реформаторите, че Лазаров и Писанчев не са за тези постове, като десните щели да се борят те да бъдат махнати. Ще напуснат ли Реформаторите коалицията – майсторлъкът в политиката бил балансът, а за Вучков конкретно решение на Реформаторите може би ще има днес, добави Иванов. Напълно неясна е позицията на ДПС, твърди Нова телевизия.

Нито Борисов, нито шлиферът му са се променили. Той е КОЙ днес, сигурен е бившият главен секретар на МВР и кадър на „България без цензура” Николай Радулов. Според него обаче е спекулативно, че някой ще уязви Борисов с компромат. Шлиферът на премиера е от тефлон – каквото и да излиза за него, нищо не се случва. В Интернет е пълно с информация, твърдения, досиета, припомни Радулов.

Очевидно е, че правителството има два пътя пред себе си. Първо, правителството скача на мафията и я преборва с подкрепата на гражданите. Второто – правителството скача на мафията, отблъснато е, завърта се и работи срещу гражданите, обобщи Евгени Дайнов. Изключително съм обезпокоен от оставката на Вучков – това е сигнал, че отпорът на мафията е силен и вървим към обръщане срещу гражданския интерес. Бойко Борисов няма поведението на публичен политик – очевидно става въпрос за невидими неща. Някой нещо му е обяснил, но какво – ние не сме били там. Ако Борисов се опита да се обърне, премиерът ще си навлече такава буря, че няма да може да излезе от нея, сигурен е Дайнов.

Това нещо ще продължи поне 7-8 години, докато моделът КОЙ не излезе от публичната власт, докато тази тапа не изхвръкне. Видяхме и доволното лице на Лютви Местан, който одобри тълкуването на закона от страна на Борисов по случая с Вучков, каза Дайнов.

Андрей Райчев: Борисов е на власт, защото ДПС реши това

„Премиерът Борисов умее да страда от това, че е на власт и поднася работата си като премиер като вид услуга, която прави на бълг...

Очевидно е, че ако 43-тото Народно събрание се разпадне, само Бойко Борисов ще влезе в следващия парламент. Другите се ослушват, сигурен е Радулов.

Николай Радулов изказа и тезата, че досега недоволството в България е насочвано към управляващите, но сега се насочва към МВР. Това ще се превърне в омраза и може да има насъскване на полицията към гражданите. В администрацията има много взаимоотношения, които не са политически, добави той.

Като гледам как Реформаторите се гънат, може би е най-добре да се махнат от калта. След като най-напористият реформаторски министър беше отстрелян, каква е гаранцията, че утре това няма да стане с Москов, с Христо Иванов? Съветът ми е Реформаторите да са готови да си тръгнат от коалицията във всеки един момент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика