Вучков предлага главен секретар на МВР на 4 март

12871
Вучков предлага главен секретар на МВР на 4 март
Снимка: БГНЕС

На 4 март ще направя предложение за главен секретар на МВР. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, предаде "Фокус".

„Продължавам да държа на извода, че най-късно до 4 март трябва да стартира процедура. Ще направя предложение тогава за главен секретар на МВР. Най-добре за цялата система и общество е това да е лице, което е преминало поетапна кариера на развитие, ръководил е по-малки, по-големи мащаби от хора, за да вдъхва доверие към системата. На дискусията на МС ще кажа моите предложения. Сега не искам предварително да казвам върху кои имена мисля", заяви Вучков.

МВР София се похвали с ръст на разкриваемостта на престъпления

Разкритите криминални престъпления са 1391, което е 41, 71%, спрямо 35, 7% за изминалата година, съобщи директорът на ОДМВР – Соф...

Той посочи, че е важно да има дискусия на МС, защото процедурата е не по предложение на министъра с указ на президента, а по предложение на правителството с указ на президента. „Нямам правомощия нито по отношение на ДАТО, нито по отношение на ДАНС. Имам ангажимент единствено към висшата професионална фигура в МВР", подчерта Вучков.

Той коментира, че има резултати от дисциплинарните производства на служителите на МВР. „Сега не са пред мен конкретните резултати, но при парламентарен контрол или по друг повод бих могъл конкретно да кажа колко и какви лица са наказани", обясни Вучков.

Във връзка с открития мъртъв снощи Борис Борисов, Вучков бе категоричен, че става въпрос за убийство и сега се прави втори оглед. „Има свидетел, но дали е очевидец или не, това са вече подробности, които ще се уточнят допълнително", каза още Веселин Вучков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика