Зам.-министър ще надзирава работата в ДФ "Земеделие"

12511
Зам.-министър ще надзирава работата в ДФ "Земеделие"
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев ще следи изкъсо работата в Държавен фонд "Земеделие". Той ще стои в сградата на фонда тази седмица, за да има пряк достъп до цялата информация, и всеки ден ще докладва какво е истинското положение. Това съобщи за в. „Преса“ аграрният министър проф. Димитър Греков.

Въпреки че вчера се събра дългоочакваният кворум, заседанието на управителния съвет на ДФЗ не се състоя. Вместо това най-изненадващо Греков заедно с изпълнителния директор Мирослав Николов и заместничката му Виолета Александрова бяха привикани от премиера Пламен Орешарски. Греков вече почти месец иска оставките на Николов и Александрова, но гласуването се проваля именно заради липса на кворум.

Ритането по кокалчета около ДФ "Земеделие" продължава

Има много оплаквания към ръководството на Държавен фонд "Земеделие". Това заяви във вторник министърът на земеделието и храните Димитър...

„Въпросът е да си вършим работата. Затова настоявам. Не толкова за оставките“, коментира Греков. След срещата при премиера той обясни, че отново подава ръка, за да се разрешат натрупаните проблеми.

„Беше постигнато единомислие в позициите за подкрепа на българските земеделски производители“, съобщиха официално от пресцентъра на аграрното ведомство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика