Заплаха на ГЕРБ към Реформаторите - за бъдеща коалиция с ДПС

4819
Заплаха на ГЕРБ към Реформаторите - за бъдеща коалиция с ДПС
Снимка: БГНЕС

Когато говорим за политическа коректност, най-малко Радан Кънев трябва да дава оценка. Със сигурност знам, че кметът на Монтана Злати Живков пожела подкрепа от ГЕРБ и да бъде общ кандидат на ГЕРБ и Реформаторския блок. Имаме обаче наш кандидат и няма да подкрепим г-н Живков. Така депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова подхвана нова политическа престрелка с Реформаторския блок, след като на 30 август Радан Кънев разкри, че Цветан Цветанов е опитвал да привлече хора от Реформаторския блок за местните избори.

Мога да посоча още примери на хора от Реформаторския блок, които не желаем, дори да ни ги подаряват. Такъв е кметът на Хасково – г-н Георги Иванов. Нали точно след журналистически разследвания стана ясно, че Иванов продаде културна ценност – затвора, който е на 100 години, продължи Атанасова. Не могат да ни примамят и с г-н Вельо Илиев от Петрич, добави тя.

Кънев: Не може да има единна партия в края на месеца

В края на месеца единна партия не може да има, но би било хубаво да направим стъпка. Това заяви пред журналисти съпредседателят на Рефо...

Слушах песента на Лили Иванова „Панаири” и явно г-жа Атанасова смята, че цялата местна власт е на Реформаторския блок, отвърна заместник-председателят на Народното събрание и депутат на Реформаторите Иван Иванов. Той посочи, че местните избори нямат нищо общо с националните и че текат всякакви разговори. В поне в две общините във Велико Търново кандидати за кметове са увещавани да минават към други листи, каза Иванов.

И този път изборите няма да са конкурс на идеи, а мерене на портфейли. И ако дадена политическа сила иска да участва, трябва да мине през ДПС, за да получи внимание. За да участваш в изборите, трябва да платиш на медиите на Пеевски, за да те отразят, обясни Емил Димитров-Ревизоро от Патриотичния фронт. Затова и много от кметовете се опитват да се отъркат във властта, за да може да се използва синдрома „да бъдеш с победителя”, добави Димитров. В някои общини кметовете ще ядат не само меда, но и жилото заради заиграването с ДПС, съгласи се Иван Иванов, който подчерта, че ДПС има голямо влияние на местно ниво.

Няма как да пропусна втълпяването, че ГЕРБ е ръка за ръка с ДПС. Вярно ли е, че Реформаторите подкрепят кандидати на ДПС, попита Атанасова и посочи конкретен пример – в Борино, където Реформаторите издигат действащ кмет на ДПС. А вие в Нова Загора, отвърна Иванов. Нова Загора не е неудобен пример – там издигаме кандидат, който е подкрепян от други партии, посочи Атанасова. Не хората са важни, а моделът, коментира Иванов, който определи хората в модели като КОЙ за пионки.

Делян Пеевски

До момента 23 партии са подали заявления за участие в изборите

За участие в местните избори до момента 23 партии са подали заявления. Това каза говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) А...

По темата „Пеевски” Емил Димитров-Ревизоро посочи, че депутатът от ДПС би си тръгнал, ако има политическа протекция. Ако няма, ще стои в парламента, за да се пази сам и с малко помощ от ДПС. В България когато държавата реши да ти вземе бизнеса, тя го прави, заяви Димитров, давайки пример с Гриша Ганчев. Публична тайна беше, че Пеевски е медиен магнат, че го гласят за шеф на ДАНС – сега всички изненадани, коментира Ревизоро. Притежаването на медия не е необходимо условие по Конституция, за да напуснеш парламента, добави той.

Не знам да е проблем да си акционер в някоя компания, намеси се Атанасова. И отрече да е коментирано партньорство между ГЕРБ и ДПС, ако Пеевски излезе от парламента. Атанасова напомни, че в 43-ия парламент имало критични ситуации, в които трябвали гласове. И г-н Иванов ще се съгласи, че в някои моменти Реформаторите ги нямаше в пленарна зала, каза тя. Не може като се приема Законът за лечебните заведения, от Реформаторите да гласуват шест души, възмути се Атанасова. Дванадесет бяха, поправи я Иванов и добави, че тогава ги е нямало и десет души от ГЕРБ. Взели сме си урок и по важни инициативи ще бъдем бетон в зала, категоричен беше Иванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика