АБВ ще прави допитване за въвеждане на президентска република

54963
АБВ ще прави допитване за въвеждане на президентска република
Снимка: БГНЕС

АБВ започва допитване за възстановяване на държавата чрез президентска република. Това обяви днес лидерът на политическата формация Георги Първанов, информира Дарик радио.

Това, което се случва в българския парламент, показва защо е нужно да се преосмисли или да се проведе дебат за преустройство на държавата. Трябва да има по-голяма отговорност в управлението, коментира държавният глава в периода 2002-2012 г.

ПП АБВ структурира работните си органи

На заседанието си Националният съвет на АБВ структурира работните органи на политическа партия в два аспекта. Това съобщи на пресконфер...

Целта на допитването е и по-сериозно включване на хората в държавното управление и връщане доверието в институциите. Нихилизмът е тотален, смята Първанов. Очевидно парламентарната република трябва да бъде коригирана според него в посока да се носи по-ясно отговорността за случващото се.

Партията ще настоява за промяна в Закона за референдума с цел сваляне на прага за считане на допитването за валидно, информира Нюз.бг

АБВ иска промяна и в избора на главния прокурор и състава на Висшия съдебен съвет. Виждаме триумф на безотговорността на парламента и институциите, заяви Първанов.

От формацията заявиха, че ще настояват пред всички участници в изборите наесен да се сключи предварително споразумение за национално съгласие независимо от резултатите. Според Ивайло Калфин това се налага, за да не се изпадне в състоянието, в което са Народното събрание и Министерския съвет.

Избраха председател на гражданския съвет на АБВ

Проф. Любомир Халачев беше избран за председател на Гражданския съвет на ПП "Алтернатива за българско възраждане" АБВ на заседанието на...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика