Агенция "Митници" мълчи за митничарите от тефтерчето на Цар Киро

22904
Агенция "Митници" мълчи за митничарите от тефтерчето на Цар Киро
Снимка: бгнес

Агенция „Митници” категорично отказа да обясни дали митничарите от прословутото вече тефтерче на Цар Киро са проверявали негово предприятие за производство на незаконен алкохол в Катуница. Това стана ясно след запитване по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) от страна на „Биволъ”. Разследващият сайт обаче ще обжалва пред Софийския административен съд.

Дотук информация има за три от имената в тефтерчето – Татяна Лачева, Димо Боев и Диана Стоянова. И за тримата от Агенция „Митници” казват, че нямат никакви наказания. За Боев оценката му за изпълнение на изискванията е над средното ниво, докато на Лачева е нормална. За Стоянова няма съобщение за оценката. Интересен момент е, че Боев е използвал телефон с хондураски номер за контакт с Цар Киро.

Внукът на Цар Киро остава в затвора

Предсрочно освобождаване на Ангел Рашков, внука на Цар Киро, няма да има. Това постанови Пловдивският окръжен съд на свое заседание. М...

Бившият шеф на митниците Ваньо Танов не е закачал служителите си, докато ДАНС ги разработва. В тефтерчето на Цар Киро обаче фигурира и името на Димитър Влахов – шеф на ДАНС-Пловдив в момента.

Друг "колега", който е в списъка със спешните номера е Антон Спасов - старши инспектор и началник на група в сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в Пловдив. Той е награден от Цветан Цветанов през април 2011 г. с "Почетен медал на МВР".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика