Ако загубим изборите за Европейски парламент, може да говорим за предсрочен вот, каза Йордан Цонев

26625
Ако загубим изборите за Европейски парламент, може да говорим за предсрочен вот, каза Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС

Ако на изборите за Европейски парламент в края на май БСП и ДПС спечелят по-малко от 50% от местата на България, тогава можем да говорим за предсрочни избори и за българския парламент. Това заяви председателят на Бюджетната комисия към Народното събрание Йордан Цонев само четири дни след като категорично отхвърли възможността за оставка на кабинета Орешарски.

Според Цонев ако БСП и ДПС победят на изборите за ЕП, това ще е ясен знак, че кабинетът Орешарски има необходимата подкрепа на избирателите.

Цонев паркира колата си на място за инвалиди

Днес едно от най-споделяните видеа във Facebook e озаглавено "Инвалида Цонев на паркомясто за инвалиди". На клипа от Youtube се вижда ...

Самият Цонев заяви, че митингът на БСП и ДПС в събота, 16 ноември, е бил организиран заради избирателите на двете партии. Те не искат да подаваме оставка, а искат да си изпълним обещанията, каза политикът. Знаете ли, че при всяка среща с наши избиратели те ни казват да действаме – защото ако не го правим, да не идваме после да търсим гласове на изборите, подчерта Цонев.

Йордан Цонев не отрече, че двата влака, които докараха демонстрантите от провинцията, са платени с държавни пари – с пари от субсидията на ДПС. Затова аз съм един от най-върлите поддръжници на държавната субсидия за партиите, подчерта председателят на Бюджетната комисия. Той обаче не каза точната сума – обеща да го направи при следващото си гостуване в сутрешния блок на Нова телевизия.

По повод вчерашното искане на ИТ сектора за оставка на правителството, Цонев отговори, че това е чисто политически натиск. Ако фирмите са от кръга на Саша Безуханова и Иво Прокопиев, всичко е ясно, смята депутатът от ДПС.

Христо Бисеров

Борисов заведе дело срещу Цонев, иска 50 хил. лева обезщетение

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е завел дело срещу заместник-председателя на Бюджетната комисия в Народното събрание и депутат на ДПС Йор...

По отношение на казуса „Бисеров” Йордан Цонев отказа да коментира каквато и да е връзка с „Мосад”. Преди седмица и половина разследващият журналист Григор Лилов излезе с версия, че скоропостижната оставка на Бисеров е дошла заради натиск от всесилните израелски служби. Причината – данни, че Бисеров е свързан с разпределяне на парични потоци за фундаменталистки групи, като един от тези трансфери е послужил за финансиране на атентата на летище „Сарафово”.

Знаете ли, имаше един филм „Теория на конспирацията” – така Цонев се измъкна от коментар на темата.

„Естествено, мъчно ни е, че Христо Бисеров си подаде оставката. Информацията, която господин Местан представи, е всичко, което знаем в ДПС. На този етап случая за нас е приключен. Той реши да напусне партията. Познавам добре Бисеров и той не се е подал на чуждо влияние. Негова преценка е да си защити името в съда като обикновен гражданин. Добре е и други хора, за които се водят такива дела, също да постъпят така. Редно е и президентът и Цветанов да си подадат оставката, като Бисеров”, каза депутатът от ДПС.

По отношение на имуществото на политиците Цонев се похвали, че той е бил инициатор на сегашния закон. Нормата е желязна – политиците декларират всичките си сметки. Нито аз, нито близките ми имаме сметки в чужди банки и всички трябва да декларират доходите си. Ако няма декларация, това е законово нарушение, а наказанието стига до затвор. Нашият закон е по-строг и от този в Германия.

Пеевски пише новия Закон за медиите

В  студиото на Нова телевизия председателят на Бюджетната комисия към Народното събрание Йордан Цонев призна, че депутатът Делян П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика