Ангел Найденов: Не трябва да подкрепяме допълнително въоръжаване

11189
Ангел Найденов: Не трябва да подкрепяме допълнително въоръжаване
Снимка: БГНЕС

„Стискаме палци да успеят лидерите на четирите страни да намерят споразумението помежду си. Обратното ще означава провал на Европа и чертае едно много мрачно бъдеще не само на Украйна”, заяви бившият министър на отбраната Ангел Найденов пред БНТ.

Той прогнозира мрачно бъдеще за Европа при провал на мирните преговори в Минск.

Плевнелиев свиква КСНС заради състоянието на армията

Ще свикам Консултативен съвет по национална сигурност. Това каза президентът Росен Плевнелиев по време на пресконференция, предаде Аг...

Според него управляващите правят една фатална грешка и се стига до преувеличаване и истеризирне на темата с вкарването на оръжие и техника в България.

„Фаталната грешка се състои в неясното говорене и липсата на една цялост на позиция. Най-добре би било да имаме национална позиция”, добави още Найденов.

Депутатът от БСП смята, че в такава национална позиция трябва да бъдат заявени ясно три неща – изключване на каквато и да е вероятност български военни формирования да участват в бойни действия в Украйна, изключване на възможността България да стане плацдарм за бойни действия срещу Русия и заявяване, че няма никаква нужда в момента в България да бъде разположено тежко въоръжение и формирования на НАТО.

„Не трябва да подкрепяме допълнително въоръжаване със смъртоносно оръжие на украинските сили”, каза още бившият министър. „Няма въоръжено решение на украинската криза”, добави още Найденов.

Плевнелиев и Митов: Не признаваме сепаратистите в Украйна, няма да нападаме

България не приема да се даде автономия на сепаратистките републики в Източна Украйна и такъв въпрос въобще не се обсъжда. Това заяви...

„Цялото говорене за разполагане на бойна техника е абсолютно ненужно в този момент”, каза Найденов. Той посочи, че непрекъснатото споменаване на брой танкове, които биха били разположени у нас, само допълнително нагнетява напрежението.

„В този момент не бива да се приема каквато и да е техника, дори да е с оглед на военните учения”, смята той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика