Антон Кутев: Цветанов сам се качи на бобслея

30752
Антон Кутев: Цветанов сам се качи на бобслея
Снимка: БГНЕС

Всяко появяване на Цветан Цветанов по телевизията е плюс за БСП. Цветанов няма бъдеще в политиката. Той сам се качи на бобслея. Това каза депутатът от левицата Антон Кутев пред БНТ.

"Срещу Цветанов се водят няколко дела за подслушване. Това, което се разбра от честите изявления на адвоката му Менко Менков, е че следственият Цветанов сега се оказва, че бил подслушван". Това каза Кутев по повод обявено по-рано пред същата медия твърдение на Цецка Цачева, че има данни, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е подслушван в момента.

Кутев подчерта, че самият адвокат, казва че подслушването е законно. "Значи водят се дела срещу Цветанов за незаконно подслушване, а се прави скандал за законно подслушване към него. Адвокатът му самоотвержено обявява, че Цветанов е подслушван. Той защитава подопечния си по делото", поясни Кутев. Прокуратурата ясно каза, че има незаконно подслушване по времето на Цветанов, а сега се прави скандал от адвоката на бившия вътрешен министър, подчерта депутатът.

"Те забравиха ли какво беше 2009 г. - то не бяха розови БМВ-та, хеликоптери очерняне на опонента", припомни той. Според него колкото и да струва една подслушвателна техника не е недостъпна за много хора.

"Всички знаем любовта на съдебната система към Цветанов, която е лична. Но се надявам съдебната система да е безпристрастна към него", каза Антон Кутев.

За подновяване на процедурата по избор на главен инспектор Кутев смята, че това е добре. Колкото до данните за Тенева, той каза, че това са вътрешни семейни проблеми, но има в страната стремеж да се очернят хората, които се издигат за постове.

За предложението на президента Росен Плевнелиев да има референдум за изборните правила Кутев подчерта, че свеждането им до мажоритарен и задължителен вот е профанизиране на проблема. "Проблемът е значително по-сложен, изборните правила са много. Те не значат само мажоритарен вот. Задължителното гласуване има много недостатъци и навсякъде по света са се отказали от него. Само в Австрия има задължителен вот, но и там има ограничения", аргументира се Кутев. Той подчерта, че в Изборния кодекс има много казуси, не само тези, поставени от президента и че не е само мажоритарният вот и задължителното гласуване. "Уседналостта също е казус, преференциите по пропорционална листа, отпечатването на бюлетините – също. Няма лошо да се проведе референдум, но това не са единствените въпроси, които да се зададат", убеден е депутатът.

"АБВ срязаха пъпната връв с БСП. Първанов какво каза – ние ще правим самостоятелна листа, но искаме да сме членове на БСП. В събота ние няма да се занимаваме с АБВ, а с платформите за предстоящите избори", поясни Кутев." А Първанов иска хем да участва самостоятелно, хем да стои тук и да ни взима решенията – защото той гласува в Националния съвет решения на БСП. Как да стане това. Ами това е политическа шизофрения. Това е глупост", отсече Кутев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика