"Атака" иска осъждане на "агресията на Турция спрямо Русия"

3972
"Атака" иска осъждане на "агресията на Турция спрямо Русия"
Снимка: БГНЕС

Партия "Атака" внесе в деловодството на Народното събрание проект за декларация за осъждане на военната агресия на Република Турция спрямо Руската Федерация.

"В момент, в който все повече европейски държави подкрепят антитерористичната коалиция срещу „Ислямска държава", начело с Русия, Република Турция извърши варварска военна провокация, унищожавайки руски военен фронтови бомбардировач СУ-24 във въздушното пространство на Сирийската ислямска република. Със свалянето на самолета на антитерористичната коалиция Турция заяви подкрепата си за „Ислямска държава"", пише в декларацията на "Атака".

Ердоган: Не искаме напрежение, но защитаваме границите и братята си

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната не иска ескалацията на напрежението между нея и Русия, но не може да „замъ...

От партията на Волен Сидеров настояват 43-то Народно събрание на Република България остро да осъди военното нападение над руски военен самолет, изпълняващ мисии, насочени срещу терористичната организация „Ислямска държава".

„Осъжда терористичните действия на Република Турция и възлага на правителството на Република България незабавно да осъди военната агресия на Република Турция спрямо Руската Федерация по дипломатичен път на всички политически международни нива", се казва още в проекта за декларация, внесен от партията на Волен Сидеров.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика