Атака обвини съдия в политически поръчки заради присъда срещу Сидеров

15550
Атака обвини съдия в политически поръчки заради присъда срещу Сидеров
Снимка: БГНЕС

Съдия Асен Воденичаров е назначен без конкурс в Софийския градски съд (СГС) и изпълнява политически поръчки на ГЕРБ. Това обявиха от „Атака”, след като лидерът им Волен Сидеров беше осъден вчера (19 януари) точно от Воденичаров да плати 25 хил. лева обезщетение на Бойко Борисов за неимуществени вреди от противоправно поведение, изразяващо се в дадено интервю от Сидеров. В интервюто Волен Сидеров казва, че имало " сериозни данни, че  с тези самолети, както и с военни, са изнасяни огромни количества пари в кеш – въпросните потоци от пари, и са внасяни по банкови сметки в Ливан" И че "това са го правили Цветанов и Борисов лично и чрез техни подставени лица – Пашата, Каратиста и други".

Отделно Волен Сидеров трябва да заплати на Бойко Борисов още една сума от 25 000 лева за изявлението, което е направил на 6 юни 2013 год.  в кулоарите на Народното събрание: че "с  правителствения самолет и с военни самолети по мои данни са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарани в офшорни сметки". Решението може да се обжалва в двуседмичен срок пред Софийския апелативен съд.

Западният колониализъм здраво се е загнездил в главата на Сидеров

Управляващите показаха страх, след като не пуснаха протестиращите срещу посещението на Джон Кери депутати, членове и симпатизанти на "А...

През 2005 година ВСС назначава без конкурс за съдия в СГС районен съдия Асен Воденичаров, който има стаж в СРС по-малко от една година, който е абсолютно недостатъчен и не отговаря на изискванията за СГС, твърдят от „Атака”.  Асен Воденичаров е син на член, по това време, на ВСС проф. Александър Воденичаров, продължават националистите. Назначението на Асен Воденичаров е същото – без конкурс, като на съдия Нейчева, която беше лично назначена в СГС от приятелката на Цветан Цветанов от ГЕРБ - Владимира Янева, казват от „Атака”. Съдия Теодора Нейчева отсъди в полза на Борисов по дело срещу Сидеров обезщетение за клевета, в размер на 180 000 лв., сума, която се присъжда от българския съд при смъртен случай на дете, обобщават от „Атака”.

Според националистите присъдите срещу Сидеров са в противоречие с Конституцията, тъй като всеки в България имал право да получава и разпространява информация за публични личности, ако се базира на широко разпространена в публичното пространство информация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика