"Атака" се възмути: Никой не иска декларация за Деня на победата и да се заклейми русофобията

7628
"Атака" се възмути: Никой не иска декларация за Деня на победата и да се заклейми русофобията
Снимка: БГНЕС

Членовете на Външната комисия към българското Народно събрание от парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС, ПФ, РБ, АБВ и БДЦ гласуваха "против" направените от "Атака" предложения за обща декларация по случай 70-годишнината от победата над хитлеризма през Втората световна война. Информацията идва от пресцентъра на "Атака".

Националистите посочиха, че въпросните шест парламентарни групи (без БСП) са били "против" осъждането на отказа на българския президент Росен Плевнелиев да вземе участие в честването на 9 май в Москва и определянето на този отказ като гавра с паметта на милионите жертви на Втората световна война. Същите шест групи не са приели да се заклейми русофобията в България, а депутатите от БСП са гласували "въздържал се". Не е прието и "да се отдаде почит към 20-те милиона загинали съветски граждани, както и към всички дали живота си за победата над хитлеризма", оплакват се от "Атака".

Меркел няма да отиде в Москва в Деня на победата

Германският канцлер Ангела Меркел няма да присъства на празненствата за Деня на победата на 9 май в Москва, предаде БГНЕС. Тя е отказа...

Депутатите от на ГЕРБ, ДПС, ПФ, РБ, АБВ и БДЦ гласуваха „против“ признаването на факта, че въпреки принадлежността на България към оста Рим – Берлин – Токио нито един български войник не е воювал на Източния фронт, а след 8 септември 44 г. българската армия участва в бойните действия срещу Хитлер и дава над 30 000 жертви, завършват от "Атака".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика