"Атака" ще поиска сваляне на имунитета на Плевнелиев

13182
"Атака" ще поиска сваляне на имунитета на Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на "Атака" Десислав Чуколов пристигна в Президентството за месеца на политическите консултации, предаде “Фокус”.

На влизане в Президентството Десислав Чуколов каза, че на срещата ще поискат сваляне на имунитета на президента, за да се води разследване срещу него. Според Чуколов, ако държавният глава се съгласи, това ще покаже, че всички българи са равни пред закона.

От "Атака": Нашите евродепутати са "за" хомосексуализма

Нашите евродепутати Мария Габриел, Фелриз Хюсменова, Ивайло Калфин, Четин Казак, Евгени Кирилов, Маруся Любчева, Слави Бинев, Надежда Н...

Чуколов заяви още, че ще внесе сигнал до главния прокурор за сериозни нарушения и ще поиска президентът Росен Плевнелиев да си свали имунитета, за да бъде разследван.

"В тази папка има сигнал до главния прокурор. Ще запознаем президента със съдържанието на този сигнал и ще призова президента да си даде имунитета, за да може главната прокуратура експресно и прилежно да разследва престъпленията, за които я сезираме. Както знаете, г-н Сидеров си свали имунитета. Ние, народните представители, си дадохме имунитета. Сега ще уверим президента, че няма нищо страшно. Нека го направи и той, това е единственият морален акт. Който не се притеснява от нищо, няма защо да се крие зад имунитета си", каза Чуколов.

На въпрос за какво е сигналът, Чуколов обясни: "Става въпрос за сериозно нарушение в размер на 14 млн. евро. Става въпрос за ощетени български фирми, за нарушения с европейски пари, неща, от които ОЛАФ се интересува", каза Десислав Чуколов.

Ташева: Правителството не се ползва с подкрепата на "Атака"

"Искаме на този високоотговорен пост - министър на вътрешните работи и вицепремиер, отговарящ за сигурността - да бъде назначен човек, ...

При президента се провежда месец на политическите консултации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика