"Атака" внесоха проект за създаване на Временна комисия за Плевнелиев и ЕРП-тата

20058
"Атака" внесоха проект за създаване на Временна комисия за Плевнелиев и ЕРП-тата
Снимка: БГНЕС

От ПП „Атака” внесоха в Народното събрание проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия, която да разследва президента Росен Плевнелиев и съмнителните му контакти с личности на ръководни постове в трите ЕРП-та, както и представители на фирмите, които се занимават с концесии за добив на природни богатства и изнасянето му в България ДКЕВР. Проектът беше представен от Димитър Димов, депутат от „Атака”, предаде „Фокус”.

„Ние настояваме, нейният председател да бъде от ПП „Атака”, за да може да покажем на обществото, че нашият президент, избран с измама, прави срещи, които се укриват от българските граждани. Това са неофициални, необявявани в медиите, на закрити врата и не е ясно какво се договаря там. От „Атака” имаме съмнението, че Плевнелиев обслужва чужди интереси. Знаете, че неотдавна летеше с директора на "Дънди Прешър металс", фирма, която от години изнася златото на България, и с директора на ЕВН”, каза Димов.

Когато стана премиер, България ще излезе от НАТО и ще върне пълноценните си отношения с братска Русия

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров днес в Москва, където откри предизборната кампания на партията си. Сидеров получи и руски о...

„Комисиите, които са се оглавявали от ПП „Атака”, винаги са довеждали до резултат”, посочи Димов, и даде за пример комисията за Авиоотряд 28.

„Вярвам, че тази комисия ще бъде създадена, и настоявам Росен Плевнелиев да присъства, да не взима пример от своя съпартиец Бойко Борисов, който не признаваше тези комисии. Съветваме го, да ги посещава и да даде отчет, който дължи на българските граждани. Все пак българи са гласували за него, той го дължи на тях. Нека да дойде и да каже какви разговори е водил с хората, които години наред ограбват България”, призова Димитър Димов.

Десислав Чуколов, заместник-председател на ПП „Атака” заяви, че са били събрани достатъчно подписи, включително от БСП.

„Настояването ни е утре, когато председателят решава каква да бъде програмата за следващата седмица, тази точка да бъде включена” - посочи той.

Волен награден с руски орден, откри кампанията в Москва

Предизборната кампанията на "Атака" започна днес от Москва, където лидерът на партията Волен Сидеров беше награден с руския орден "Зве...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика