Атанас Атанасов: ДПС не иска съдебна реформа

8511
Атанас Атанасов: ДПС не иска съдебна реформа
Снимка: БГНЕС

Това, което мога да кажа, наблюдавайки внимателно процеса в парламента – има две политически сили, които категорично са против съдебната реформа – ДПС и „Атака”. Това заяви в сутрешния блок „Събуди си” по Нова телевизия вносителят на Закона за Държавната агенция за разузнаване и депутат от Реформаторският блок ген. Атанас Атанасов.

„Те би следвало да бъдат политически антиподи, но напоследък не чуваме да има искри между тях. По-важно е да се обясни защо ДПС категорично не иска съдебната реформа - защото ДПС е дълбоко вкоренена в съдебната система и има своите контролни механизми за вземане на решения в съдебната система”, заяви ген. Атанасов. Той уточни, че особено силен е контролът на ДПС върху Прокуратурата и затова те не желаят промяна на това статукво, защото ще загубят позиции, които дълги години системно са градили чрез внедряване на свои зависими хора на възлови позиции в съдебната система.

Кънев: Ако няма реформа на Конституцията, опозицията ще покаже безотговорност

Събираме всеки отделен подпис на народен представител от групите, които подкрепят законопроекта в момента, просто за да няма тълкуване,...

„По отношение на БСП смятам, че сериозно трябва да се проведе разговор. На този етап тези повърхностни подхвърляния са несериозни. Аз не чувам никакви сериозни аргументи от БСП защо не искат да подкрепят изменението в Конституцията”, посочи ген. Атанасов. Той заяви, че трябва откровено да се каже, че изменението в Конституцията зависи от БСП и те трябва да проумеят, че с това псевдоопозиционно поведение към промените в Конституцията, обслужват интереса на доскорошния си коалиционен партньор, който ги предаде – ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика