Аз съм член на БСП на свободна практика, каза Румен Петков

21310
Аз съм член на БСП на свободна практика, каза Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Не приляга на председател на ПЕС като Сергей Станишев да казва, че АБВ е идеен гювеч и че няма място в семейството на европейските социалисти. Ние и сега сме представени там – чрез Ивайло Калфин, заяви в предаването „Лице в лице” Румен Петков.

На въпрос дали ако АБВ постигне успех на европейските избори Петков ще напусне БСП, бившият червен депутат отговори уклончиво, че иска силна левица и избегна конкретен отговор. Аз съм член на БСП на свободна практика – ще работя за успеха на АВБ на евроизборите, каза бившият вътрешен министър.

Първанов, Калфин и Румен Петков тръгват на обиколка в страната

Георги Първанов, Ивайло Калфин, Румен Петков и други представители на АБВ започват тридневна обиколка из страната от събота до понеделн...

Според Петков в момента фокусът не е идеологията на АБВ, а думите на председателя на Агенцията по ядрено регулиране (АЯР) Лъчезар Костов относно „Белене”. Станишев се скри от този дебат след проведен референдум, само защото ДПС скръцна със зъби, посочи Петков. Вместо да има сериозен дебат и БСП да се бори за проекта „Белене”, сега имаме нестабилност на управлението и един непредвидим фактор като „Атака”, който непрекъснато се извърта по различни въпроси.

Разбрах за днешните искания на „Атака”, но съм убеден, че те няма да напуснат парламента, защото това ще им последното виждане на пленарната зала. Националистите ще стоят там докрай, смята бившият вътрешен министър.

Румен Петков беше попитан и за намека си към прокуратурата, че прикрива знаково убийство. Петков коментира, че случаят „се смишква” – при ясен поръчител, при ясен убиец, но пак не уточни за кой случай става въпрос.

Аз в ефир не лъжа – но не може да не предизвиква опасения факта, че опорните точки на БСП и на медиите на Делян Пеевски съвпадат, каза Петков. Той за пореден път засегна и кадровата политика на БСП – кой предложи например министъра на културата Петър Стоянович, който искаше да забрани Вапцаров, попита той.

Румен Петков: Бареков лъже безцеремонно, защитава покровителя си Пеевски

"Новият политик" Николай Бареков лъже безцеремонно! Това заяви Румен Петков в официална позиция, изпратена до медиите, по повод обвинен...

Румен Петков разкритикува и БСП заради организационни проблеми. Той посочи, че не е направен анализ защо социалистите са загубили изборите през 2009 година и каза, че на редица места БСП дори не е имала кандидати, което показвало липса на организация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика