Бареков и Станишев в ЕП - "Аху-иху и после тихо"

31156
Бареков и Станишев в ЕП - "Аху-иху и после тихо"
Снимка: Getty Images / Guliver

Лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков и бившият председател на БСП Сергей Станишев са в дъното на класация за най-активните евродепутати. Това става ясно от данните на сайта MEPranking.eu.

В него се следят изказванията, докладите, позициите, въпросите и декларациите на всичките 751 членове на Европарламента.

Бареков: Мечтата ми е след 5-и октомври народът да ме върне в България

Двамата евродепутати от коалицията между "България без цензура" и ВМРО Николай Бареков и Ангел Джамбазки представиха част от вижданията...

Общият резултат на Бареков е едва 37 точки, които му отреждат 744-то място. По отделните елементи представянето на бившия зам.-председател на групата на Европейски консерватори и реформисти варира от предпоследното 750-то място (по зададени въпроси) до 517-то (по доклади и декларации).

В миналото бившият водещ многократно подчертаваше, че е изключително зает с работата си в ЕП, а влизането му в групата на евроконсерваторите беше богато отразено от пресцентъра на ББЦ.

Макар и да е шеф на Партията на европейските социалисти, Сергей Станишев също е на незавидно място – 725-то. Най-скромен е бил в произнасянето на речи. За сравнение, изместилият го с прословутата преференция 13/13 Момчил Неков е цели 125 места нагоре, а по зададени въпроси е даже в „златната среда”.

Между Бареков и Станишев в класацията е Андрей Новаков от ЕНП/ГЕРБ, който е 737-ми. По-добре от бившия премиер се представя и Илияна Йотова. Представителката на Партията на европейските социалисти и БСП заема 587-о място със 143 точки.

Станишев и Бареков ще бъдат колеги в комисия в новия Европарламент

Лидерите на БСП и "България без цензура" (ББЦ) Сергей Станишев и Николай Бареков ще бъдат част от Комисията по промишленост, изследвани...

С далеч по-висока активност може да се похвали бившият министър на околната среда и водите Искра Михайлова. Тя заема 156-то място с резултат от 229 точки. На най-предно място се нарежда представителката на ДПС по отношение на декларациите - 49-то, а най-слабо при въпросите - 592-ро.

Друг български "отличник" в тази класация е представителят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той заема 239-то място с резултат от 194 точки. Най-добри показатели бившият коалиционен партньор на Бареков има при докладите - 10-о място и при изменените доклади - 8-о място. 

Добър резултат отчита подреждането и за Мария Габриел от ЕНП/ГЕРБ. Тя се намира 190-то място с резултат от 212 точки.

Най-активни в целия Европарламент са Никола Капуто и Марк Тарабела от левицата и националистката Мара Бизото.

Бареков се присъедини към консерваторите и реформистите

След като Николай Бареков обикаля цяло денонощие в Европейския парламент и търсеше кой да приеме евродепутатите от "България без цензур...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика