Бареков обяви, че е дарил половин милион лева на движението си

45658
Бареков обяви, че е дарил половин милион лева на движението си
Снимка: БГНЕС

Николай Бареков е направил дарение от 480 хил. лева на Гражданско сдружение "България без цензура" през януари, съобщават от пресцентъра на сдружението.

Съгласно закона за политическите партии едно физическо лице не може да дари повече от 10 хил. лева - чл. 23, ал 2. Бареков обаче минава по линията, че не дарява на политическия съюз, в който участва "България без цензура", а на гражданско движение. Новоизпеченият политик вече декларира, че ще се бори да се премахне ограничението за даренията на политически партии.

Студентка в отворено писмо до Бареков: Дори Ни Ло е по-достойна от Вас!

Преди няколко дни до българските медии пристигна отвореното писмо на Росица Кашикова до най-новото „политическо лице” в Бъл...

Според информацията парите са "лични средства на Бареков". Той казва, че ги е спечелил от участието си в бизнеса преди да стане политик. Това са спестени пари от мениджърски договори и продажба на акции и дялове от фирми, за които е уведомена НАП по надлежния законов ред. За всички банкови трансфери са представени всички необходими от закона документи.

Волята на дарителя е тези средства да бъдат предназначени за покриване на разходите на офисите на сдружението в страната, в които се развива благотворителна дейност, в основата на която е безплатната административна и юридическа консултация на граждани в беда, чиито проблеми не са срещнали разбиране от държавните и общинските институции – областни администрации, кметства, телкове, болници, както и за граждани, които са станали жертва на частни съдебни изпълнители, банки, имотната мафия и други.

Разходването на дарението по волята на дарителя се следи стриктно от административен комитет, който контролира финансите и инфраструктурата на тяхното ползване в рамките на разкритите от движението офиси в страната. С част от дарените от Николай Бареков средства се покриват и наемите на офисите, които ГС „България без цензура“ разкри в редица областни центрове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика