Бареков се сравнява с Борисов и по "палати"

58844
Бареков се сравнява с Борисов и по "палати"
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов не обитава имот под наем в квартал "Бояна" в София. Това се казва в декларация на ГЕРБ по повод на информацията, тиражирана от лидера на "България без цензура" Николай Бареков.

В съобщение в блога си Бареков заявява, че „палата на Бойко Борисов в Бояна” се плаща с партийна субсидия от пенсиите и минималните доходи на българските данъкоплатци, с парите, присвоени със закон от българския народ. Бившият журналист твърди, че наемът на къщата на Борисов бил поне 3 хил. евро на месец.

Бареков стана особено словоохотлив след като Vevesti.bg показа къщата на новоизпечения политик в Драгалевци. Наемът на къща в квартала варира от 1000 до 10 хил. лева на месец, но Бареков казва в блога си, че си го плаща сам. И показва договора за наем - той е за 1000 евро на месец.

Бареков стартира подписка за импийчмънт на президента

От днес започва подписка в парламента за създаване на комисия в Народното събрание, която да разгледа мотивите и сигналите за искане на...

Къщата на Бареков в „Драгалевци” обаче не е на негово име, а на името на „Инвестиция БГ”, пише OFFnews. Компанията се занимава с имотни сделки и е основана през 2013 година, а трите ѝ собственички са на възраст между 25 и 27 години, показва справка на Actualno.com в Търговския регистър. Две от тях – Магдалина Христова (27 г.) и Иванка Неделчева (25 г.), са сътруднички на „България без цензура”. Третата собственичка е Тина Веселинова (26 г.). А компанията е основана на 25 ноември миналата година и сделката с имота в „Драгалевци” й е първа - поне според Имотния регистър.

"Изрично подчертаваме, че председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов категорично не обитава посочения в "Бояна" имот. Той притежава и живее в дома си в град Банкя и неслучайно точно този негов имот беше окупиран преди месеци от подставени лица и "патерици", се казва в позицията на партията.

"ГЕРБ е наела имот в квартал "Бояна" в София. Имотът се използва от партията за представителни цели. В него се провеждат срещи и се настаняват гости на партията от страната и чужбина, които са в София и България по покана на ПП ГЕРБ. Имотът е нает чрез агенция за недвижими имоти", заявяват още от партията на Борисов.

От там посочват, че договорните отношения и политиката на агенцията не позволяват разкриването на допълнителни детайли по договора. "Всички средства по наемането на имота са декларирани по надлежния и предвиден от закона ред пред Сметната палата", категорични са от ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика