Бареков включи ДПС във враговете на "Чисти ръце"

33924
Бареков включи ДПС във враговете на "Чисти ръце"
Снимка: БГНЕС

На 20 март законопроектът „Чисти ръце” на „България без цензура” и Никоалй Бареков ще бъде внесен в деловодството на Народното събрание. Ден преди това ще има дискусия по текстовете на проекта, по които до момента няма особено голяма яснота и конкретика. Досега Бареков е казал единствено, че иска разследване на всички политици от Прехода и техните зависимости, с което да се отстранят корумпираните личности от българската политика.

Самият Бареков защитава идеята си и счита, че тя не е популистка. Днес, в ТВ7, депутатът от ДПС Четин Казак я определи точно за такава. Казак каза, че „Чисти ръце дава лесно решение на труден проблем”. Бареков обаче счита, че Казак не е привел нито един аргумент в подкрепа на твърдението си. Той обяви, че на 19-ти март проектът му „Чисти ръце” ще получи и „силна международна подкрепа”. Вчера от „България без цензура” се похвалиха, че някои от партиите в Европейския парламент са ги търсили за сътрудничество.

Бареков: ДПС и БСП са в парламента, благодарение на „България без цензура”

Двете водещи политически сили в страната БСП и ДПС влязоха в парламента, благодарение на разкритията на „България без цензура&rdq...

Интересен факт е, че преди Николай Бареков да обяви изготвянето на законопроекта „Чисти ръце”, това име беше използвано и за операция на „Протестна мрежа”. Тя беше оповестена на 17 ноември миналата година и включваше три стъпки – оставка на правителството, незабавни избори и премахване на всички връзки между държавното управление и мафията. Точно в изпълнение на третата стъпка от „Протестна мрежа” внесоха сигнал в прокуратурата срещу банкера Цветан Василев, медийния магнат и депутат от ДПС Делян Пеевски и Николай Бареков. Сигналът е за пране на пари, за сериозна разлика между декларирано и реално притежавано имущество, както и за конфликт на интереси плюс търговия с влияние.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика