ББЦ се присъединява към Европейските консерватори

33506
ББЦ се присъединява към Европейските консерватори
Снимка: БГНЕС

Взехме решение за присъединяване на съюза и евродепутатите ни в полза на Европейските консерватори и реформисти. Това заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков, предаде БГНЕС.

"Европейската и идейната ни визия съвпада най-много с тази на Европейските консерватори и реформисти. Документите за присъединяването ни са готови, в сряда е заседанието на Европейските консерватори и реформисти, когато ще бъдем приети. Ще стана член на ръководството на Европейските консерватори и реформисти. Ще получим високи постове в ЕП по линия на Европейските консерватори, те ще бъдат предоставени на колегите ни, които са в списъка за министри и зам.-министри", заяви Бареков.

„Днес г-н Сергей Станишев най-после излезе от своя ступор. Доволен съм от това, което каза той. Той е осъзнал, че е приключил с политиката”, обясни Бареков.

ВМРО: Не само задължително гласуване, но и образователен ценз

По-рано днес лидерът на европейските и българските социалисти Сергей Станишев предложи въвеждането на задължително гласуване. Идеята...

По думите му, тъй като Станишев все още не си е подал оставката, според Бареков, очевидно "той е решил публично да го гилотинира народа".

Той допълни, че на едни предсрочни избори битката ще е между ББЦ и ГЕРБ, като ББЦ ще е първа политическа сила, а ГЕРБ - втора.

„Ние сме категорично „за ” задължителното гласуване”, подчерта Бареков, като добави, че ако се наложи, те ще го внесат такова предложение в Народното събрание. „Този Изборен кодекс е лош, но той трябва малко да се поизтупа и да ходим на избори, защото няма време”, добави той.

Лидерът на ББЦ коментира това, че Лютви Местан се опитва да играе номера, като иска дата за предсрочни избори да е на 7 декември, но Бареков подчерта, че те държат дата да е 26 октомври. „Имахме заседание на Изпълнителния съвет на ББЦ, защото доизбрахме нови членове на Изпълнителния съвет. Доволен съм много от нашето заседание, защото то направи анализ на изминалите избори, на политическата обстановка, както и за нашето присъствие в политиката”, каза Николай Бареков.

"България без цензура" ще съди БТВ и Нова тв заради репортажите за изборни нарушения

Във връзка с режисираните внушения, излъчени днес в двата сутрешни блока на БТВ и Нова Телевизия, заявяваме, че ще си потърсим правата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика