Бинев все пак няма да остане на сухо, получава спортната комисия

26027
Бинев все пак няма да остане на сухо, получава спортната комисия
Снимка: БГНЕС

След като днес дългоочакваната оставка на Слави Бинев като шеф на парламентарната комисия по култура и медии стана факт, оказа се, че г-н Бинев няма да остане без пост. Той ще оглави постоянната комисия по младежта и спорта на Народното събрание, разкри "24 часа", базирайки се на свои източници.

Бившият ректор на УНСС, а сега депутат от АБВ проф. Борислав Борисов ще поеме комисията по култура и медии вместо Бинев. Представители на управляващите групи в парламента се събрали неофициално, за да измислят как да излязат от нестихващите протести на гилдиите заради Бинев. И взели политическо решение да разменят Бинев и Борисов. В момента професорът оглавява комисията по младежта и спорта.

Рут Колева към Слави Бинев: Ах, успях да се издигна, Слави Бинев ми намигна

Певицата Рут Колева пропя чалга благотворително и с идеята да иронизира подалия вече оставка председател на Комисията по култура и меди...

Предложението за промяната дошло от страна на председателя на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев. "Чисто процедурно това е единственото възможно решение и е победа на нашата кауза Бинев да не оглавява културата. Когато депутатите гласуват смяната, бих предложил на проф. Борисов, който е много интелигентен човек, да намери начин да приобщи цялата студентска общност, част от която му се разсърди заради призива му на когото не му харесва положението, да напуска България", заяви Христо Мутафчиев пред изданието. 

Очаква се размяната на шефските места в двете комисии да мине през пленарната зала още утре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика