Бивш служител на НСО: Бойко Борисов е свалил охраната на Местан

7223
Бивш служител на НСО: Бойко Борисов е свалил охраната на Местан
Снимка: БГНЕС

Трябва ли президентът да знае, ако нечия охрана от НСО бъде свалена? Местан е жертва на собственото си гласуване на новия Закон за НСО, категоричен беше полковник Николай Марков, бивш служител на НСО. И е жертва, защото всичко е класифицирана информация – затова Местан не може да получи отговор, подчерта Марков пред bTV.

На въпрос кой трябва да реши за свалянето на охраната от НСО, Марков каза, че това е само началникът за Националната служба за охрана (НСО) – в случая Ангел Антонов. Това винаги се съгласува с президента и министър-председателя. Не е възможно Плевнелиев да не е знаел, категоричен беше Марков. Според бившия служител на НСО решението да бъде свалена охраната е на Бойко Борисов. На какви основания – това вече е друга, по-дъбока тема. Г-н Местан много добре знае какви ги е свършил – две години никой не може да обясни защо той беше пазен, заяви Марков. Той добави, че президентът е знаел и защото след 16 часа частично е възстановена охраната на Местан, което показвало точно съгласувателен период за промяна на решението.

Дали и защо е свалена охраната на Местан, от НСО не могат да кажат

Главният секретар на МВР, председателят на ДАНС и началникът на НСО участват в комисия, която решава дали да свали охраната на дадено л...

Охраната на Местан беше за много милиони и не твърдя, че не е трябвало да е така. Знаете, че Местан е сътрудник, „наше момче”, положил е клетва и би трябвало да пази българските интереси, смята Марков. Ако Местан трябваше да бъде убит, уверявам ви, че той отдавна нямаше да е в категорията на живите, добави полковникът. И направи интересно твърдение – ако някой трябва да бъде арестуван и е охраняван от НСО, какво трябва да направят офицерите от НСО?

Припомняме, че вчера (7 януари) бившият лидер на ДПС Лютви Местан се оплака, че охраната му от НСО е била свалена след като „посредник” му се обадил да му го съобщи – защото Местан не е пожелал да подаде оставка още на 22 декември миналата година. След като се обадил на президента Росен Плевнелиев, който е принципал на НСО, Местан разбрал, че Плевнелиев не знаел за оттеглянето на охраната. Впоследствие Местан отива в турското посолство, на предварително уговорена официална среща и от посолството „по частен път” си урежда охрана, като два дни спи при приятели със семейството си, преди да отпътува за Кърджали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика