Божидар Димитров видя как "да спечелим някое евро" от бежанците

2543
Божидар Димитров видя как "да спечелим някое евро" от бежанците
Снимка: БГНЕС

Нека подборът на бежанци от турските лагери, които ще идват в Европа, да бъде правен директно там, в Турция и избрани превозвачи да ги поемат и откарват в Германия. Това иска директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров със свое предложение, което адресира до германския канцлер Ангела Меркел. Не става ясно дали предложението е написано на немски език и е пратено в Берлин или е пуснато само до българските медии, които г-жа Меркел да прочете и да се осведоми.

Според Димитров предложението му е много резонно и за самите превозвачи, които можели "да спечелят някое евро". Може и военна авиация да се ползва - ние имаме два "Спартан"-а, прави не толкова тънък намек историкът.

Орбан: Ако приема миграционния план, ще ме обесят на уличен стълб в Будапеща

Унгарският премиер Виктор Орбан открито се противопостави на споразуменията, постигнати на срещата ЕС-Турция, предава македонското елек...

В проектоспоразумението с Турция се предвижда да се приемат само сирийците, т.е. само те са квалифицирате като „бежанци”. "Г-жо Меркел, да оставим настрана лицемерието. Война или мащабни военни действия се водят и в Ирак, и в Афганистан. Оттам също бягат хора от въпросните военни действия. Признайте и на тях същия статут, т.е. определете ги като „бежанци” и ги приемайте в Германия като сирийците", призовава Димитров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика