Бойко Борисов не иска спасяване на КТБ

24965
Бойко Борисов не иска спасяване на КТБ
Снимка: БГНЕС

До сутринта имах надежда, че КТБ ще бъде спасена. Изказването на Иван Искров ме убеди, е такава надежда няма. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Според него приемането на точка 3 от плана, който беше приет в бюджетната комисия на НС преди няколко дни, в този й вид: "Да се приемат законодателни промени, при които БНБ предприема задължителни мерки за оздравяване на банки с отрицателна капиталова адекватност" ще означава спасяване на банкерите, а не на големите вложители, чиито пари не са гарантирани по закон.

Искров счита, че лицензът на КТБ трябва да бъде взет

До няколко дни се очаква докладите на одиторите на КТБ и ТБ "Виктория" да бъдат внесени в БНБ. Това заяви управителят на Централната ба...

Всичко това, според бившия премиер, ще значи, че политиците "правят лукс" на банкерите и им позволяват да си карат яхтите, докато се вадят пари от бюджета за спасяване на банките. Основни виновници според лидера на ГЕРБ са от БНБ и "престъпното бездействие", което е позволила Централната банка.

Бойко Борисов определи като "нагло писъмце" писмото за намерение от страна на Оманския фонд. Той допълни, че въпросният документ прави полиците потенциални виновници в случай на престъпление на някой от страните, които са направили предложението. "Може после да се наложи да гоним дружества по чужбина и в Белград", категоричен беше Борисов. Той определи като "изключителна загуба на време" желанието на политиците да спасят вложителите, чийто пари не са гарантирани.

В изказването си г-н Искров не спомена, че ако тръгнем да оздравяваме КТБ, си гарантираме рецесия за години напред. Кой от вас иска да управлява пет години в рецесия - представяте ли си каква криза ще е това? Затова, в почивката, ще поискам от групата на ГЕРБ да гласуваме против точка 3 от решението на Бюджетната комисия от онзи ден. Почивката свършва в 12:05 часа.

 

Оманският фонд официално предложи да спасява КТБ

Оманският фонд - един от инвеститорите, изразили желание да спасяват КТБ, официално е подал офертата си за това. Кризата около банкат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика