Борислав Сандов: Оставаме в Реформаторския блок, но няма да се коалираме

23269
Борислав Сандов: Оставаме в Реформаторския блок, но няма да се коалираме
Снимка: БГ НЕС

Партия „Зелените” остава в Реформаторския блок, но няма да преговаря с останалите членове за предизборна коалиция, информира bTV. Твърдението бе дадено от съпредседателя на партията Борислав Сандов, който участва в предаването „Тази Сутрин” и опроверга информацията от няколко електронни издания от вчерашния ден.

Сандов уточни, че партията не е решила да напусне окончателно, а да се разграничи от посланията на лидерите в Реформаторски блок за коалиция, като поясни, че ги обединява само идеята за демократизация и оставка на правителството. Сандов добави още, че не е положителен фактът, че българските медии тиражират информация от проправителствен сайт.

Плевнелиев ще се срещне с лидерите на ДБГ и ДСБ

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с лидера на Движение България на гражданите Меглена Кунева и с председателя на Демократи за...

Според Сандов е необходимо решение на Националното събрание на „Зелените” относно коалиции с други партии, а такова към момента няма. Той добави, че не могат да се явят заедно с другите партии от блока на европейски избори, заради различия в идеологията. Партията на „Зелените” е с леви убеждения, но намери място в Реформаторския блок, който се води дясна фракция, защото при формирането му „Зелените” също обявиха, че са за „демократизация и демафиотизация”.

Още вчера представителят на ДСБ, Радан Кънев, обясни във Facebook, че представители от неговата и други партии, както и тези на „Зелените” имат различия и изпитват затруднения за явяване на Европейски избори и за коалиция. Той написа още, че партията му има желание да се коалира със „Зелените”, поради съвместимост в идеите и програмите им, но партньорите им са настоявали за самостоятелно явяване и ако до коалиция не се стигне, то не е драма. Сандов се надява да продължат да споделят едни и същи идеи и да запазят добрите си отношения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com