Борислав Сандов подаде оставка като председател на "Зелените"

15222
Борислав Сандов подаде оставка като председател на "Зелените"
Снимка: БГНЕС

Борислав Сандов се оттегли от съпредседателското си място на партия "Зелените". Това се е случило по време на националното събрание на партията, проведено през уикенда, а новината съобщи самият Сандов във Фейсбук профила си.

"Решението за себе си бях взел преди повече от месец, но очаквах националния ни форум, за да не остава организацията само с един официалнен представител. Мотивите ми са както политически, така и лични. За последните 3 години начело на Зелените преживях множество сладки победи, но и много горчиви разочарования. Независимо дали се цени в българското общество, водещ принцип за мен остава безкомпромисното отстояване за морал в политиката. Отстъпвам позицията на Съпредседател с достойнство, защото не позволих принципите на Зелените да бъдат предадени заради конюнктура, или продадени за късче власт. За това време не излъгахме и не нарушихме закона. Тъкмо обратното - отстоявахме правовия ред и изобличавахме лъжата в съдилища и по площади", заявява той в социалната мрежа.

Борислав Сандов: Държавата да обяви Карадере за защитена зона, иначе идват глоби

Не е вярно, че няма подадени жалба срещу липсата на ОВОС за инвестиционния проект на „Мадара Юръп” в Карадере (бел. ред. - ...

"Пътят е все така дълъг и труден. Както за мен, така и за Зелените. Продължавам да вярвам в по-доброто бъдеще за страната и партията ми, като основание за това ми дават както процесите по света и в Европа, така и колегите, които застават начело на Зелените - Анна Пелова и Петко Цветков. Пожелавам им сила, дързост, търпение, упоритост, здраве, разум и разбиране", завършва Сандов.

Борислав Сандов остава в организацията и продължава работата си като член на Националния съвет на партията, заедно с Боряна Хрисимова, която беше кандидат за генерален секретар на Европейската зелена партия (ЕЗП) и Петър Кърджилов, доктор по кризисна комуникация и изследовател към катедрата на ЮНЕСКО "Комуникация и връзки с обществеността" във Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет.

Петко Цветков, който замества Сандов, е еколог, завършил Националната природо-математическа гимназия и Биологически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ като магистър по екология. Той е сред основателите на ПП "Зелените" и един от двигателите за създаване на коалицията от природозащитни организаци "За да остане природа в България". Работи активно и по темите свързани с реформа на съдебната система за реално гражданско участие.

 

 

„Зелените“: В Добруджа се правят проучвания за добив на черни въглища, това е незаконно

В различни части на Добруджа се появяват сонди с неяно предназначение. Открито започна да се говори за прилагане на метода „въгли...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика