Борисов: Ахмед Доган спечели всичките си мачове, без този с ГЕРБ

38334
Борисов: Ахмед Доган спечели всичките си мачове, без този с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

В истински монолог се превърна интервюто на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в "Панорама". Водещият Бойко Василев така и не успя да влезе в темпото на Борисов, който обаче говори по куп теми в продължение на около половин час.

"Ахмед Доган си остава най-добрият политик на този преход, до ден-днешен. Ахмед Доган сложи всички българи в джоба си, и като политик. Ахмед Доган е печелил всички мачове без управлението на ГЕРБ. Във всички други, включително и сега, той печелеше. Той и в момента вижда - това е упрек към мен и Реформаторите - той вижда с два хода пред нас", каза Борисов.

Привърженици на ГЕРБ са пред сградата на БНТ, за да защитят Борисов

Предстоящото гостуване в „Панорама” на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов доведе до нов протест – пред сградата на Българск...

„Не е естествена целувката с тези хора, които направиха Възродителния процес”, каза Борисов за ДПС. Той смята, че в ДПС ще има процеси, теръпва. „Ако Волен Сидеров беше коректен, беше принципен, за Авиоотряд 28 ние казахме - направете анкетна комисия, но направете и за предишните 4 години, за да може българинът да сравни разходите. Те ми написали - всички пътувания на г-н Първанов, всички пожари, извозването на евреите, на руските туристи, когато фалира "Алма тур"... Завел съм 15 дела до този момент, каза Бойко Борисов. Сидеров, говори за моята четвъртинка, от офшорна компания, закрита, когато не съм мислил да се занимавам с политика... Нормално ли е той да ме вика мен, на разпит, за една четвърт, офшорна компания, закрита 1996 - 1997 година... А сам себе си да не разпита”, каза Бойко Борисов.

"ГЕРБ се създаде, когато бяхме опозиция. Има пълно медийно затъмнение за опорните точки, които г-жа Моника е изпращала. Това е огромна кампания, много добре подкрепена, от политолози, от социолози. ГЕРБ е първа политическа сила. От ГЕРБ са напуснали двама депутати. БАСТА се учредиха като партия, защото не бяха в нашите листи. Не може всеки да е министър и депутат, каза Борисов. Депутати не са били подкупвани”, каза Бойко Борисов, на въпрос за това - дали са подкупвали депутати в предишния парламент, за да напускат. „По ежедневните неща, които се правят, депутатите имат своята свобода”, добави Борисов.

Енергетиката

"Няма никакво съмнение, че Westinghouse е една от много добрите, уважавани компании и безспорно добре дошъл инвеститор в България. Ни най-малко не завиждам на правителството. Неслучайно Westinghouse спечелиха и конкурса за предпроектно проучване каква технология и кой да проведе строителството на седми реактор на АЕЦ „Козлодуй”, подчерта Борисов.

„Това, което ме притеснява, е, че тук абсолютно се повтарят всички модели, които предишната и сегашна Тройна коалиция прави при големите инфраструктурни проекти. Същото беше за „Белене”. В „Белене” три първи копки се правиха, изгради се почти готова централа с докарано оборудване руско. В един момент процедурата се прекрати, продадоха се за 70-80 млн. долара само тези реактори обратно на Русия, Русия и до ден днешен си ги използва. Събори се всичко направено дотогава и конкурсът, който обявиха съответно започна наново и спечели пак руска компания”, допълни още Бойко Борисов.

Възможно ли е да има сблъсък между привърженици на Борисов и Бареков в София?

Възможно ли е да се стигне до сблъсък между симпатизанти на Бойко Борисов и Николай Бареков в София? Това опасение е напълно реално, сл...

„Както за „Южен поток”, така и за 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй”, България е на разрешителен режим. Те питали ли са? Кое накара Орешарски да каже – най-вероятно, от „Ексимбанк” и още една финансова институция, в комбинация, която предстои да се уточни… Подписват „голям шлем”, по същия начин – казват, ще строим петролопровод, но детайлите ще се уточняват по-късно; те и до ден-днешен не са уточнени. Подписват за АЕЦ, по същия начин, и казват – детайлите ще ги уточним по-късно; така ги уточниха, че днес сме на съд. Следващият проект, „Южен поток”, казаха – правим заварка. Още август месец Европейската комисия е казала – всички процедури, които сте подписали, по Трети либерализационен пакет, да ги съгласувате с нас. Те се правят на глухи. Четвъртият им проект, за 7-ми реактор на АЕЦ „Козлодуй”, казват, че ще се строи, но всички подробности – колко ще струва, лихвите какви са, колко ще струва тока… най-важните неща не се казват. Защо не казаха – ние, решихме, ще струва Х милиарда долара; ще ги гарантира НЕК…”, обясни лидерът на ГЕРБ.

Бъдещето

2015 година България ще е в катастрофа, ако това управление остане, продължи бившият премиер.

"Всички ние, всички дясноцентристки сили - и с ДПС може да говорим по тази тема, трябва да кажем - незабавни предсрочни избори. В противен случай България влиза в катастрофа. С 4-те милиарда заеми, заложени в сегашния бюджет, нови заеми, страховита контрабанда и сива икономика, катастрофата ще дойде 2015 година. Тогава само един човек ще иска да е премиер - той се е заявил вече, не искам да му казвам името, за да не му правя реклама. Друг, разумен човек, няма да иска. Тогава ще трябва - пак да се затегнат колани, пак да се правят непопулярни мерки, при тази пенсионна реформа, сега, това поколение е обречено да няма пенсии. Колкото повече българите ги изтърпят тези, 2015 г., когато дойде катастрофата, ще се сърдят само на себе си, ако 2015 г., ако не падне дотогава това правителство, ако ние, с реформаторите, не излезем бързо", каза Бойко Борисов.

На въпрос за Ердоган и изказването му за Тракия, Борисов каза: „Когато е казал, нещо, което ние го осъждаме, ГЕРБ, с декларация днес го осъди.
Борисов каза, че са абсолютни лъжи това за офшорния бизнес. „1997 г. една четвъртинка от офшорна компания, а всички тези - те сега имат”, посочи той.
„Когато човек е добър към мен, ставам много лесен за манипулация. Това е най-голямата ми слабост. Защото съм добър човек, по принцип”, каза още Бойко Борисов.

Местан: Борисов трябва да получи звание „народен политически инженер”

Моят призив към почитаемия „народен политически инженер” г-н Бойко Борисов е да се въздържа да пренася свои неоспорими поли...

След края на предаването Борисов излезе през страничен изход на БНТ, макар да каза в "Панорама", че винаги влиза и излиза през централния вход, предаде Агенция „Фокус”. Автомобилите, с които лидерът на партията дойде за предаването „Панорама”, по време на участието му бяха паркирани пред централния вход на сградата. Когато автомобилите тръгнаха, а Бойко Борисов не беше излязъл от телевизията, представителите на „България без цензура” започнаха да скандират „Бойко – страхливец” и да освиркват колите. При минаването на колите групата на симпатизантите и членове на ГЕРБ започнаха да ги аплодират, мислейки, че Борисов е вътре.

Двете групи протестиращи вече се разотиват. Полицейското присъствие в района остава засилено. Металните заграждения са премахнати.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика