Борисов буди смях, бил по-ниско платен от половината журналисти

5336
Борисов буди смях, бил по-ниско платен от половината журналисти
Снимка: БГНЕС

Съдебната система, на фона на състоянието на другите, е добре платена. Така премиерът Бойко Борисов коментира решението на главния прокурор от вчера да внесе в Конституционния съд Бюджет 2015 заради парите за съдебната власт, предаде БГНЕС.

"Парите никога не стигат. Не знам някой да носи повече отговорност от мен, а аз взимам три пъти по-малко от някои хора в съдебната система", посочи Борисов. "Половината сте по-високо платени от мен, особено вашите ръководители", обърна се Борисов дори към журналистите. "Това е състоянието, толкова пари има, максимум усилия полагаме. Съдебната система, на фона на всички останали, са много добре платени", настоя той.

Случаят "Корал"

Съдебната реформа и промяните във ВСС биха помогнали и в случаи като този със застрояването на къмпинг "Юг" в залива Корал. Тази теза разви премиерът Бойко Борисов по време на бригинд днес.

Защо да няма явно гласуване във ВСС, попита Борисов при представянето на параметрите на съдебната реформа от правосъдния министър Христо Иванов. От изказването му стана ясно, че е много ядосан заради репортажи по телевизията във връзка със строеж на плажа "Корал".

"Няколко дни гледам как моите министри се гърчат заради нещо, за което има решение на съда. Вместо да се чудят как да дадат отговор защо са бутнали нашите решения, нека да ги поканят, те са живи хора, да обяснят какво са отсъдили. А не от сутрин до вечер министрите да се чудят как да обиколят темата. Този ВСС трябва да има инструмент да каже - "как решихте, че не са дюни, как решихте, че не са 100 метра?", аргументира се Борисов по отношение на явното гласуване и избора на съдийска камара към ВСС от самите съдии.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика