Борисов действа като доброто ченге, щял да отмени забраната за къмпингуване

2880
Борисов действа като доброто ченге, щял да отмени забраната за къмпингуване
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще отмени забраната за къмпингуване. Това съобщи в профила си във Facebook съпредседателят на "Зелените" Борислав Сандов, който днес (14 март) е провел телефонен разговор с Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева.

„На мен не ми пречи къмпингуването“, категоричен беше вчера (13 март) министър-председателят. Той дори обяви, че е призовал Цветан Цветанов само чистенето след къмпингуване да бъде задължително.

Зеленогорски: Борисов не е информиран, забраната за къмпингуване е и на ГЕРБ

Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски (ДБГ) категорично отхвърли твърдението на премиера Бойко Борисов, че той е п...

"Предстоят спешни действия за отмяна на забраната за къмпингуване. Започнало е съгласуване между институциите. По-късно от кабинета на Борисов ще разпратят съобщение", написа Сандов във Facebook.

След разговора си с Борисов, активистът е получил обаждане и от министъра на туризма Николина Ангелкова, като между тях е обсъден спорният закон за туризма, който забранява палатките и в планините.

Според Сандов Ангелкова е обещала да се премахне тоталната забрана за къмпингуване в цялата страна, след като проведе среща със "Зелените" в сряда (16 март). Текстът, който е залегнал в промените в Закона за туризма, тя е нарекла "грешка и недоглеждане".

Борислав Сандов напомни, че за днес се организират протести в София, Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе, Шумен, които да затвърдят искането за отпадане на поправката за забрана на къмпингуването на 100 метра от плажа, която депутатите приеха.

Удължават общественото обсъждане на забраната за къмпингуване

Поради големия обществен интерес и за да бъде намерен баланс в направените предложения, както и за да бъдат прецизирани отделните тек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com