Борисов: "Дъблин" не работи, ние подкрепихме квотите, но и те няма да сработят

3967
Борисов: "Дъблин" не работи, ние подкрепихме квотите, но и те няма да сработят
Снимка: БГНЕС

Имаме позиция за бежанците - "Дъблин" не работи, позицията ни винаги е била категорична, че не само квоти трябва да се направят, но и незабавно да се затворят границите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на парламентарния контрол в Народното събрание днес.

"Публичната и на самия съвет моя позиция е била незабавно да се затворят границите. Тези, които са влезли в Европа, за които ще може да се подсигури образование, работа, социални грижи – за тях – да. Другите да бъдат връщани по родните им места", каза Борисов, цитиран от БНР,

Борисов ще управлява, докато си иска!

Така е, колкото и да им е мъчно на пишман политиците и псевдо партиите. Нека се огледат - влязоха в парламента с вазелин; влязоха в пра...

Той отговаряше на председателя на ПГ на БСП лява България Михаил Миков, който зададе въпроса: "Каква е позицията на България, на правителството ни по повод справедливото разпределение на бежанците в Европа и за промяна на т.нар. Дъблински регламент".

"Ние подкрепихме квотите, но и те няма да сработят", продължи Борисов, цитиран от БГНЕС. "Но тогава не трябва да правим лагери за бежанци, а затвори. Ние ги настаняваме, те бягат. В Европа няма позиция, която да ни каже какво точно и как ще стане. Милиарди струват бежанците на отделните държави и е очевидно, че те много трудно ще бъдат интегрирани", каза премиерът. Борисов даде за пример афганистанските бежанци, които са израснали в обстановка на война, с всички произтичащи последствия от това.

Позицията ни е такава, че незабавно трябва да спре притокът на бежанци и докато не се реши въпросът с тях други да не се приемат, каза той. Премиерът посочи, че винаги е подчертавал, че едно от добрите неща, което е направило предишното правителство е оградата на границата.

Въпреки противоречията на 22 септември 2015 г. министрите на вътрешните работи на ЕС одобриха с квалифицирано мнозинство задължителните квоти за разпределението на 120 000 мигранти. Румъния, Словакия, Унгария и Чехия очаквано гласуваха "против", но са се оказаха малцинство. През октомври официално стартира квотното разселване на мигранти, но в началото на ноември от ЕК съобщиха, че само 15 от 28-те страни членки са готови да приемат бежанци в рамките на механизма.

Убийства има навсякъде, гледате "Местопрестъплението Маями"

По този начин в типичния си стил министър-председателят Бойко Борисов коментира убийството на собственика на модна къща "Агресия" Алекс...

Миналата година дадохме на тютюнопроизводителите 107 млн. лева допълнителни дотации, каза министър-председателят в отговор на въпрос от народния представител Мустафа Карадайъ, засягащ изкупната кампания по тютюна, предаде "Фокус". "Сигурен съм, че ще направим така, че и сега да бъде защитен техният интерес на производителите”, категоричен бе премиерът Борисов. По думите му, политиката на правителството е свързана с подкрепата на този бранш. „Практиката показа, че в тези региони хората трудно могат да се променят и да преправят начина са на живот. Разбира се, ако има нужда от повече конкретика, към министерството на земеделието”, допълни още премиерът Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика